Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.05.30. 18:50 sziporkah

Living on my own(fashion)

Nos, ez egy rendhagyó post lesz, ugyanis drága Freddie Mercury outfitjére fogok kitérni. Nem is akármelyikre, hanem amelyet a Living on my own-ban viselt.

 Először is. Ez az egyik kedvenc videoklipen, meg az egyik kedvenc együttesem, szóval én majdnem minden nap meghallgatom ezt a számot. De ugye ez nem lényeg. Persze, ahogy néztem a klipet egy ötlet pattant ki a fejemből. Ez divatos! Komolyan. Na, jó, ha nem is divatos, de stílusos. Nézzétek soksoksoksoksoksoksoksoksoksoksok szeretettel, és nézzétek örömmel Freddie military kabátkáját, a fel-felbukkanó panama kalapokat, blézereket, csőnadrágokat.  

Szólj hozzá!

2010.05.30. 15:18 sziporkah

Nyári kötelező:selyem

Fogadjunk, hogy nagyon sok emberbe azt véste az elmúlt pár év, hogy mennyire ciki a selyem, és csak öreg néniken látni a templomban, vagy a színházban. És ki akar öregnek látszani? Senki. De most lerombolom ezt a tévhitet, hogy újra hordjunk selyem ruhákat.

 

Figyelj. És tanulj. Nem mindenkinek áll jól a selyem, példéul egy nyolcvan mázsás messziről kerülje el ezt az anyagot, mert nem előnyös, csak a vékony embereknek. Ha vékony vagy, és stílusos akarsz lenni, olvass tovább. Namármost. Ahogy Donna Karan kifutóján láttuk, az idén ez az anyag a pasztell, és natúr színeket követeli meg. Legyen az óceán-kék, bézs, okker, és egyéb földszínű nyalánkság. Nem elég, hogy selyemből van az adott darab, legyen maxiruha. Mert ez most imádnivaló. És egy saruval. hmmm... A selyem maxiruha abszolút befutó, divatos és lenge, így nyáron tutira jó viselet. Megy hozzá a fa kiegészítő, és az xxl táska is. Selyemhez persze ne flip-flop-ot válassz, mert az unalmas, és nem is olyan divatos, hanem mondtam már, egy saruval tutire befutó lesz. Vagy egy platformmal. Szandállal.(persze ne az olyan "járjuk a hegyeket" szandállal!!!). Ha nem akarsz selyem maxiruhát, elég, ha egy selyem szoknyát veszel(kábé tédig érőt), amihez illik az egyszínű tank-top. (atléta-szerű-azoknak mondom, akik nem ismerik ezt a fazont.) De a legfontosabb:a selyeminget el kell felejteni, mert az tényleg olyan öregnéniinthechurch hatást kelt. És ugye senki sem akar templomos-lovag(jelen esetben néni/bácsi)lenni, szóval a maffiózós selyeminget el kell felejteni, még akkor is, ha egy esküvőre vagy hivatalos. Így a selyem maxi, és szoknya lesz idén ezen a téren a nyerő. Fuss, és még most szerezz be egy selyem ruhát.

Szólj hozzá!

2010.05.28. 19:23 sziporkah

Még nyáron szerezz be egy bundát

 Ha lelkes állatvédő vagy, tipord le gátlásid, és mondj igent(akárcsak Jim Carrey) a téli divatra. Ugyanis Karl Lagerfeld újabban a szőrök mellé tette le voksát.

 Ebben a szezonban a legolcsóbb a bunda, ugyanis nyáron kiárusítják az előző évi bundákat. Na, jó, nem mondom, hogy 2009-es bundát vegyél, de azért ha mégsem akarsz húszezreket költeni a legdovatosabb Hermés bundákara, de divatos is akarsz maradni akkor midnenképp egy 2009-es modellel újíts be, ami kicsit hasonlít a Coco Chanel 2010 fall/winter kollekciójára. Tudom, hogy nem mindenkinek jön be  a  bunda, például nekem sem, én sem fogok abban szaladgálni, én maradok a jó öreg military kabátomnál. Aztán ha megvan a bunda, jöhetnek a "nagymamam" kardigánok, plusz az ír motívumokkal ellátott szuper garbók, amikben fázni tuti, hogy nem fogsz. Idén télen újra hódítani fog a bunda, a garbó, és minen ami kötött, így előtúrhatod a szekrényed mélyéről a megunt sapkákat, sálakat, kesztyűket. Hajrá. Igaz, még csak NYÁR sincs, de én már ilyenkor készülök a télre(de csak minimálisan), hogy ne ősszel, a legeslegdrágább szezonban kelljen beszereznem mindent. Valamint nefeledd idén télen sem megy ki a divatból a soksoksoksoksoksok féle kézitáska, csak persze a rikító neonszínek helyett a pasztell, valamint minden természetes, fás szín dominálni fog. Na meg a szőr, szőr, szőr, szőr miden mennyiségben. Ha nem vagy a  peta2.com lelkes tagja, akkor beszerezhetsz egy valódi bundát, de ezt nem ajánlom, mert a real fashioniszták figyelnek az állatokra, magyarán nem veszenk magukra legyilkolászott mókusokból készült kabátokat. A Chanel sem ezt tette. Műszőrmékben sétálgattak a modellek, és ez követendő példa. Mindenkinek.

Szólj hozzá!

2010.05.24. 13:27 sziporkah

Újra divat:camouflage

Viszont én nem értek egyet a címmel, ugyanis szerintem nem oké, hogy újra divat ez a borzalom. Mert ha szép magyarosan leírom:kamuflázs, akkor nekem a kissé elhízott, festetett hajú, fux-királynők jutnak az eszembe, akik rózsaszín camouflage-ban parádéznak. Ugye mi ezt nem akarjuk?! Vagy mégis??

Soha sem gondoltam volna, hogy a 2000-es évek elején "hódító" terepminta újra divat lesz. Épp a héten beszélgettem az egyik barátnőmmel, és riadalommal konstatáltuk, hogy nehogy visszajöjjön a trendi ruhák közé ez a disgusting minta. Mert az kétezres évek elején volt minden ám:rózsaszín(úúristen, ki az, aki ezt kitalálta), narancssárga(hánynom kell tőle) és ugye a jó öreg klasszikus, a terepszínű, a fekete-barna-zöld rusztikus keveréke. Már az előre látó ember sejthette, hogy divat a military(a katonás trend!), akkor a camouflage is szép lassan közénk fog furakodni. Ott leszenk a neves divatház kifutóin, (igen, a júniusi Elle tele van a trágával), akkor szép lassan az élelmes kis japán ruhaszállítós is feljegyzi magának, hogy"bluemarine-camouflage-2010-kell-szállítani-kínai-ázsaicneter-sürgősen". És akkor mindenkinek olyan lesz. A társadalmi ranglétra alján lévőnek is, csak neki nem Balenciaga, hanem kínai, és az elitbe tartozó 40es nőknek, akik veszik szép szorgalmasan a divatmagazinokat, és elolvassák a vezető címeket, és ez áll ott"Camouflage, a retro trónkövetelő", akkor nekik is ilyen lesz. Csak ugye ők nem fognak beszaladni egy furcsa szagú kínaiba, hanem elmennek a mi szép kis fővárosunkba, azon belül pedig az Andrássy úton álló boltok egyikébe, megkrédezik az eladót, van-e valami, amin camouflage minta található. Az eladő mosollyal az arcán bólint, ad nekik egy olyan szoknyát, ami military, meg terepmintás, lehetőleg klasszikus színű. Potom fél millióért. Na, jó akkor legyen csak száz ezer. De ilyen minta fellelhető a Pinkoba, vagy esetleg a H&M-ben is. És akkor mindenki boldog. Csak én, és azok nem, akik irtóznak ettől a mintától, mert vagy a fux-királynők, vagy a 2000-es évek elején csúcskorszakát élő Gwen Stefani fog eszembe jutni. (ugyanis rajta nagyon sokszor volt camouflage mintás nadrág). Úgyhogy lehet gondolkodni elfogadjuk-e, mint egy új trendet, vagy tüntetünk és minden ilyen mintás ruhát ott hagyunka  bolt polcán, és akkor észbe kapnak a tervezők:na, ne, ezt el kell felejtenünk, borzasztó!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása