Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.10.31. 18:25 sziporkah

most ijedjek meg??

Nem akarok csatlakozni azokhoz a Kelet-Európai országokhoz/emberekhez, akik a nyugatot majmolják folytonosan, és mindent átvesznek, a Hálaadástól kezdve a Veteránok napján át, Július 4-ig, de ezt most muszáj.

Muszáj írnom valamit a Halloweenről. Attól függetlenül, hogy a divatvilág nem nagyon ünnepeli, azaz dehogynem, mert mint mondtam, ott mindennap Halloween van, azért mégsem rendeznek "gyere menjünk csokit vagy csalunk!-ozni" összejöveteleket. Mindegy is, én sem akarok most nagyon sokat írni, mivel nem akarom különösebben beleásni magam ezekbe a dolgokba, de azért pár képet, és szót megér.

Nálunk egyébként a Halloween a Mindenszentekben merül ki, ami a holnapi napon lesz esedékes. Én nem díszítettem ki tökökkel a szobám, nem ijesztgettem senkit, maratoni horror film nézést sem terveztem...Nekem az már sok lenne, és mint mondom, nem akarom azt, hogy folyton a nyugat határozzon meg minket, az a 200 éves USA, azt az ezer éves országot, ahol élek...

Itt van egy csodás polyvore szett, a Halloween ihletésében. Ennivaló, ugye?? Imádom azt a fölsőt, és most ez a vad rocker és lázadó tini keveréke stílus nagyon menő, a szó legszorosabb értelmében. Egyébként a bakancs pedig minden mennyiségben jöhet.

 

Aztán itt van pár csodálatos kép, egy kis ijesztgetés céljául, plusz azért, hogy a szemed is ünnepelhesse e "csodás" és teljesen értelmetlen ünnepet. (legalábbis én itt Magyarország csodás szegletében nem értem miért van szükség erre, persze ha tovább megyünk, akkor még több nemzeti ünneppel kapcsolatos kérdést fel lehetne tenni...)

 

Végül pedig a Helloween-Halloween száma, egy igazi retro cucc, remérem szeretni fogjátok, én imádom az ilyen zenét, a Kisstől a Ramonesig.  

Szólj hozzá!

2010.10.31. 12:20 sziporkah

neon, csillám, sport és vidámság...

....azaz új trend a tervezők körében. Egyre több tervezőnő kezd vidám bemutatót rendezni, habár a modellek még mindig elég nagy mértékben drogoznak, és piálnak, és éheznek, persze a külső szemlélő már sokkal pozitívabb hangulatot él át, a megszokott funeral ceremony feeling helyett, és a zombi arcú divat- közkatonák helyett.

A mai napon rájöttem, hogy nemcsak a Moschino Cheap&Chic akar változtatni a bemutatóik hangulatán, hanem Betsey Johnson is, aki idén az Olyumpos Fashion Week-en mutatta be kollekciót. Neon színek, csillámló kiegészítők, sportos lazaság, nőies glamour-ral keveredve, Egyébként ahhoz képest, hogy Betsey egy igazi veteránnak számít eléggé fiatal korosztály számára tervez, azaz egy harmaincas-negyvenes üzletasszony míg Gucci-t, vagy LV-t, esetleg Michael Kors-t vesz fel, addig egy fiatal, 20-as, nos az inkább Betsey Johnson-t, vagy Viktor&Rolf-ot. Ez így megy, ez már szinte "szentírás".

Lehet, hogy most túlontúl eltökélt vagyok, és mindent imádok, ami mosolyog és boldog, de akkor is. A Scissor Sisters-Any Which Way, és Johnson cigánykereke, nameg az "összefirkált" ruhák rátették a pontot az i-re.Egyébként nagyon kreatív, megszokott és hordható, azért persze nem teljesen a kifutóról-az-utcára típus, de istenem, kit érdekel?? Imádom a hajat, és a ruhákat.  (esetenként a a csillémport a szemre, stbstb. szép magyar nyelv, ezer féle hasonlat vár még arra, hogy "felfedezzük ".)

Tessék, itt van a NYLON TV interjúja, és "összegzése" Betsey 2011-es s/s kollekciójáról. Márcsak azért is betettem, mert a kollekció slágergyanús, "összefirkált" ruhájával indul, ami mesés. Plusz mert a NYLON TV riportere úgy néz ki, mint aki részeg...

A FTV összevágott kis mixe. Nagyon tetszik, és ez a legminőségibb a youtube-on keringő összes hamiskás és minősíthetetlen videó közül.A FTV változata (Fashion Television, elérhető a DIGI TV-nél..hmhm..) ez a kedvenc változatom, habár egy kicsit hiányos, mert valaki így töltötte fel a youtube-ra, de higgyétek el, a legminőségibben összevágott változat.

Végül a Scissor Sisters-Any Whoch Way c. legfrissebb száma. Szeretem, egyik kedvenc együttesem, és a most izmosra kigyúrt énekes pedig annyira durva, hogy ezért olyan jó a banda. (mellesleg a feszülős, latex cucca is említésreméltó.)

És végül az utolsó videón az egyik kedvenc együttesem legfrissebb számát látni, amit a FTV sikeresen alászerkesztett a Btesey Johnson divatbemutató alá. Mindegy, szeretem ezt a számot, és fontosnak tartom, hogy mindenki "gyönyörködhessen" az énekes újabban izmos felsőtestében, és csodálatos, feszülős latexrucijában.

 

Szólj hozzá!

2010.10.30. 12:24 sziporkah

Moschino 2011 s/s rtw

Imádom imádom imádom! Emberek, főleg nők, ezt nézzétek éjjel nappal, hátha a búskomor szupermodellek után valami vidámság is átjut ezekből. Oké, lehet, hogy erőltetett, és nem spontán, de ezt a márkát annyira de annyira szeretem. A 2011-es kollekció nagyon retro, laza, kcsit hippis, nagyon kislányos, önfeledt, fiatalos (a kislányos egyik jellemzője, ugyebár), hordható és lemásolható.

 

Szólj hozzá!

2010.10.29. 20:08 sziporkah

nyárutó így november elején

Lassan november. Ha az ember nagyon amerikai feeling, akkor az nemsokára Halloweent fog ünnepelni, tökökkel, cukrokkal, szellemekkel, mindennel együtt. A divatvilág is megtartja a maga "halloweenját", csak úgy nem egy évben egyszer, hanem szinte minden NAP tart rémisztgetés. Hol az árcédula láttán kap a szívéhez az ember, hol az anorexiás modellek láttán, hol a mérleg nyelve láttán, hol pedig azért, mert a fél éve vett nadrág már kiment a divatből, cserélheti le.

Itta november, már én is előbányásztam military télikábátom, jó vétel volt, NewYorker, stílusoskat a kabátok, Kitten bakancsom is felkerült lábamra, elővettem usánka-utánzatom, ami persze norvég mintás, és ehhez jöhet, cseresznyeként a torta tetejére a kötött sál és a hozzá vagy a spakához illő kesztyű.

Mit ne mondjak, az embernek szerintem több nyári holmija van, mint téli, pedig átlagban egy ember élete 63%-át a hidegben, hűbösben tölti, és csak a maradék 47%-et "fecséreli" azzal, hogy naptejet vásárol, vagy szőrtelenít, azaz azt a kis százalékot éli meg melegként. Ez tudományos tény. Persze abban az elkeserítően soknak tűnő (sok is) 63%-ban mindig van aki egy kis nyárutóra vágyik, legyen vénasszonyok nyara, vagy sem. Ezért ma, mikor én is egy meleg napsütésre vágyom, hogy a nyári szellő simogassa az arcom, kitaláltam egy olyan postot, amiben NYÁRI ruhákat fogok mutogatni, és mellé írom, hogy csodás summer outfited, hogy tedd télivé, ha nem tetted volna már meg. Úgyhogy, hajrá, tessék...Hozzatok napszemüveget is.

























Egyébként ha őszinte akarok lenni, nos akkor ez a post úgy jött létre, hogy hónapokkal ezelőtt lusta voltam megírni ezt a postot, csak úgye nyári virtusban, úgyhogy most átalakítom télire, ami kissé nehéz feladat, mivel NEM tudom illusztrálni. (annyira)

Nos, ezen a képen a "kedvencem" a bőr leggings látható, amit én utálok, ugyanis többyniire a piszkafákon mutat jól. De ha az ember beújított egy ilyennel a nyáron télen bakanccsal (magassarkú-bakanccsal), és hosszított aviátor kabáttal, nameg usánkával még bátran fölveheti, persze nem pólóval, hanem kötött oversize tunikával.



























Itt is visszatér a fekete leggings, vagy harisnya, de végre nem latex, vagy bőr, vagy flitter, hanem egy egyszerű pamut, olyan amilyennek Isten teremtette. Ez már nagyobb terepet ad. Úristen, ez a csodálatos kék oversize (most mindent imádok ami hatalmas, XXL, oversize, stbstbstbstbstb) zsákruha-szerűség slágergyanús. Azaz nem sok embert láttam ilyenbe, de a divatbloggerek, és divatújságírók folyatják a nyálukat egy ilyen láttán, és persze az a pár elvetemült, aki fashionsiztának vallja magát, nos az is kikel a bőréből, ha meglát egy ilyet! Nos, ezt a cuccot, egy fekete bokacsizmával, és egy SZŐRÖS, fekete derékig, vagy csípőig érő mellénnyel tehetjük téliessé. Jöhet a sapka, a csodálatos kiegészítő, plusz kesztyű, és ez a zsákruha pedig az aláöltözést is elbírja.



























"Na, ez hülye." Biztos, ez az első reakciója annak, aki ezt meglátja. Igen, tudom, hogy ez 2010 s/s kép, de az ember szerintem még nem szerzett be 2011-es nyári ruhát, mivel még ezek a nagy hálózatok (mint a H&M, Mango, stb) nem árulják a tavaszi/nyári kollekciójukat. Ha az embernek van egy ilyen aranyos kis sortja és blúza, akkor az egy fekete leggingsel, plusz egy boyfriend fazonú farmerdzsekivel veheti fel, aztán ez a szett már hosszabb csizmát is elbír, úgyhogy abban lehet az ember kicsit kreatívabb is.

Na, azthiszem ennyit a nyárról-nem lett nyáriasabb kedvem, de azért eszembe jutott az a NEM végbement Ciprusi nyaralás, ahol süttettem a hasam.

Szólj hozzá!

2010.10.27. 12:08 sziporkah

vintázs kollázs no.??

Nem is akarok sokat írni, ugyanis a "boldog" retro éveket mással nem, csak képekkel, azaz vizuális nyalánkságokkal, (eyecandy) lehet kissé tisztázni, persze most ne történelmi, hanem inkább a fogyasztói (erről eszembe jut egy dal-Larry Hangman Fogyasztó c. "csodálatos" dalocska) társadalomról, a meghatározó irányzatokról, a nyugati kultúráról, a sztereotípiákról, a megrögzött dolgokról, azokról, amik akkor és ott boldoggá tették az embereket, és meghatározták a retro fashioniszták kicsiny hadát, és kitermelték a szexis pin-up görlöket, és a sok nyugati bóvlikat, és kezdték az instant élet alapját lerakni, hogy majd ma, a XXI. században már 10 év alatt többet változhasson a föld, mint egy évszázad alatt...

Itt van Audrey Hepburn meghatározó alakja, aki akkor egy etalon volt, a példakép, a minimum. Nos, igen, csak a Reggelije ugrik be. Miért? Mert nem volt nagy színésznő, mégis "jó" volt, valami varázsa volt.

Ezenkívül persze jöttek a plakátlányok, a csodálatos műkaják, szépséges fekete-fehér fotókkal megspékelve, a szép életet hirdették, persze a háború okozta károkat még nem heverték ki teljesen, csak kívülről "próbáltak" tökéletesek lenni, persze ÉN nem vagyok szociál-pszichológus, ill. történész, csak egy szimpla és általános instant divat-lantos, aki semnem Benkő Dánielt semnem Tavi Gevinsont nem tartja példaképnek...

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása