Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.08.31. 18:57 sziporkah

kényeztesd a lábad. stílusosan.

Egyébként ez nem egy hülye tucatcikk az otthoni szépségápolásról, vagy arról, hogy az ember mit kenjen-fenjen a lábfejére, hogy úgy nézzenek ki a lábai, hogy azt Kleopátra is megirigyelné. Dehogy, ez sokkal több.

Cipő-divat 2010 fall/winter

 

Igen, eljönnek azok a napok, amikor a szokásos kis vászoncipőben fázni fognak a lábak, így az üszkösödés veszélyeit kezded taglalni, majd megijedsz, hogy az üszkösödés a végtagok elvesztéséhez is vezet(het), így a legközelebbi cipőboltba beronhansz, és veszel hat pár cipőt. Nagyjából mindegyik ugyanolyan, de te tudod és látod is a különbséget. Elköltöttél egy csomó pénzt, de örülsz, mert még évekig járhatsz-kelhetsz a szépséges lábaidon.

Először is.Nyugodj meg, vegyél mély levegőt, nem lesz üszkös a lábad, csakazért, mert egy reggel fáznak a lábujjaid. (persze egyszer én is megijedtem, hogy mi lesz ha?? de ezeket a mi lesz ha? gondolatokat EL KELL hessegetni. )Mert te egy valódi fashioniszta vagy, aki tudja, mi lesz az idei trend, és az alapján vesz cipőt. Én unom, hogy néha olyan cuccot veszek, ami végül nem tetszik, mert nem elég divatos. Úgyhogy ennek vége, már csakis olyat veszek, ami ezerszáz százalékosan tetszik. Na midnegy, ez egy másik téma.

Mire figyelj, ha cipőt mész venni??

VASTAG zokinval próbáld meg, és semmiképp se szorítson. Olyan csizmát/cipőt/bakancsot válasssz, ami illik a kabátodhoz. Most menő az éksarok, a szőrme, a camel színek, a fémbetétes cipőorr, a platform bakancs, a kígyóbőr csizma, gauchók,antik hatású bőrök, klumpa-csizmák, visszahajtások.(oké, most jöjjön mindez képekben)

Szólj hozzá!

2010.08.30. 14:31 sziporkah

little black bag

Azt hiszem, már száz százalékosan is kijelenthetjük, itt az ősz. Ezt a vacogó fogak reggel nyolckor biztosan alátámasztják. És az is, hogy furcsa késztetést éreztem arra, hogy egyre több őszi cuccot szerezzek be. Az ember berobban egy boltba, és felvásárol mindent, ami megtetszik neki, majd a végén szomorúan nézi az üres zsebét, na meg a horribilis összegekről tanúskodó blokkot. Sebaj. A kis feketék nagyon megérték.

És most nem egy aranyos kis fekete koktélruháról beszélek, ami nagyon is jó dolog, minden nő ruhatárában helyet kap. De nem,én azokról a kis feketékről beszélek, amiket az ember a vállára csap, és boldogan nézi, ha az emberek szó szerint le sem tudják venni a szemüket az új szerzeményről. Azt hiszem ez a vásárlás lényege.

És ha már a kis fekete táskákról beszélünk, akkor idén ősszel megéri befektetni egy bőrből készültbe, amin arany-vagy ezüst-gombok, és cipzárok vannak. Mert most a fekete és arany nagyon menő. Nem kell hobónak lennie, mert nem csak az oversize menő. Lehet kicsi, vagy közepes, a fazon a lényeg. Megéri a vállra akasztható, ami nem túl hosszú, a táska alja kb. a csípőig ér. A fazon a téglalap és négyzet határát súrolja, a színe fekete, bőr és jó megszagolni. Azt hiszem ez nyerő, és szintén must have.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.28. 16:06 sziporkah

napi polyvore

Igyekeztem olyan outfitet kreálni, amit akár egy secondhand (ja, igen turkáló, csak azért hívják puccosan secondhand-nek, mert így kicsit ellensúlyozza azt, hogy az adott C.K. pólót esetleg egy öregedő, kicsit elhízott, festetett hajú háziasszony hordta, mert ajándékba kapta a menő lakberendező gyerekétől) boltban is beszerezhetsz.

Norvég mintás kötött pulcsi, amit akár még az otthoni ruhák között is megtalál az ember, eléggé oversize fazon, de megéri, mert ha egy kicsit felgyűrjük az ujját, még jobban "emeljük" a szintet. Aztán itt van egy rémaranyos nadrág, szürke (igen, az idei szezon must have-je), így ehhez a pulcsihoz is remekül illik, plusz kényelmes is, de nem azt a jogging alsó hatást kelti. (azaz nem minden testalkaton kelti azt). Aztán itt van a KEDVENCEM, a bakancs, ami a tél kedvence, ehhez a szetthez is remekül illik, de felvehető leggings+szoknya párosításhoz, a rock'n' roll hatás kedvéért, aztán sikeresen passzol egy csőnadrággal is, vagy egyéb boot cut nadrággal. Végül itt van egy ALMA bag, ez elegánsabbá teszi a szettet. Mindig azt mondom, megéri befekteti egy drága táskába. (egyébként ilyen ALMA fazonú a Louis Vuitton idei kampányában látható táska.) Mindegy, szaladj el akár egy turkálóba, akár máshová, és szerezz be egy ilyen szettet. Musthave!

Árlista:

Oversize pulóver 137.030 HUF

Alexander McQueen kasmír nadrág 147.665 HUF

Chloé bakancs 104.125 HUF

Alma bag 293.345 HUF

r

Szólj hozzá!

2010.08.28. 15:49 sziporkah

Alexander Wang

Nem is olyan régen töltötte fel az egyik aranyos kis youtube felhasználó azt a videót, amit attól a bizonyos tizennegyedikétől MINDEN nap megnézek. Nem, nem Abbey Lee miatt, mert az ő fejét nem nagyon szeretem, persze, modell, meg minden, de nem. Nekem maga a videó hozta meg az "imádatot" Wang iránt. Igaz, a tavalyi szezon alatt is tetszettek a munkái, de az őszi! Hmhm. És legalább tudom hogy hordani a drágalátos hajam, mert legalább ihletet adott Alexander Wang, és igen, az oldalfrufru menő! (és még emo sem vagy.) 

 

Ha eleget csodáltátok a kollekciót, aminek fő alapszíne a szürke, és persze láthattátok Deyn-t, akkor persze mindenki eldönti, szereti, vagy utálja. Nos, én szeretem, és ami megfogott az nem más, mint ahogy Wang keveri a maszkulin és nőies jegyeket, az anyagok újszerű szabása, a harisnyák(vagy térdzoknik) pedig most eleve a kedvenceim, már be is szereztem egy klasszikus feketét, mondhatni a harisányák kis feketéjét. Persze ebben a szezonban jöhet mindenféle szín, de én a szürke és fekete színeket ajánlom, ugyanis ezek az idei szezon fő alkotóelemei, aztán persze minden ruhához illenek. (legalábbis majdnem mindenhez.)

Végül itt van a KEVENC videóm, nos emberek, élvezzétek! Ha valaki pedig meg szeretné szerezni a zenét így keresse:Infinity by The XX. 

Szólj hozzá!

2010.08.27. 18:05 sziporkah

inspiráció 2010

Kezdésnek itt van egy inspiráló videó. Jelszó:fekete szemsmink.

Ismerős a helyzet, mikor tanácstalanul állsz a drogériában, és nem tudod, hogy melyik pirosítót tedd a kosaradba, vagy szomorúan konstatálod, hogy ezer színárnyalat közül nem tudsz egyet sem választani, mert nem vagy teljesen biztos abban, hogy mi a szezon must have-ja smink terén? Oké, nem tudom, én nem számítok még száz százalékosan potenciális sminktermék fogyasztónak, de azt tudom, hogy ez NEHÉZ. Szóval...

Nem tudom, hogy a tervezőket pontosan mi ihlette,-szerintem egy bányász, és egy díva keveréke, plusz egy tündér és Aton keveréke??(Aton egyébként ókori egyiptomi napisten.) Az tény, hogy ebben a szezonban az lehetsz, ami akarsz, ugyanis minden tervező más és más stílussal tette tökéletessé kreációit. Karl Lagerfeld a vörös ajkak+fekete szemhéj kombinációjára tette le voksát, viszont a Chanel márkát őrült, fekte szemsminkkel bolondította meg, na meg egy jó adag fehér púderrel, így lett a hatás, nagyon "gót". De láthattunk természetesen szép, halványan sminkelt Gucci modelleket, vagy szivárványszínű MiuMiu sminket, Amanda Wakeley a nude mellé tette voksát, a Dior modell viszont erősen voltak pirosítva, John Galliano pedig egy röpke pillanatra visszavarázsolta a nyarat a kifutóra, így kedvünkre örömködhettünk a bronzos alapozókban, ami tiszta hawaii feelinget ad arcunknak. (ott és akkor a modellek arcának).

make-up

















Idén szerintem Diane Von Furstenberg oldotta meg a legjobban a smink kérdést, de a Dsquared2 modelljei is stílusosan voltak sminkelve. (szerintem.) De persze egy átlag ember nem festehti magát úgy, mint a Chanel modellek, de egy-két trükköt mindig tanulhat az ember, és legalább a drogériában álldogálva is könnyebb lesz választani.

Ami fontos:a vörös ajkak+fekete szemek abszolúte nyerő, de ha nem akarsz "domina díva" lenni, akkor most nyerő a babás-look, halvány rózsaszín pirosítóval, fekete szempillákkal, és egy leheletnyi alapozóval. De nem csak ez a két alaptrend létezik, a bronzosító porod sem kell félretenned, az is nyerő lesz a télen, ha viszont színekben akarnál pompázni, a sötétkék,sárga, narancssárga,lila,fekete,bordó,szürke, zöld és rózsaszín is jót fog mutatni a szemhéjon. Óh és még valami. Szürke+narancssárga. A szezon "ikrei".

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása