Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.07.28. 15:50 sziporkah

A magyar valóság

Tudom, hogy a magyar nép, egy olyan nép, ami a saját tettei következményében dagonyázik, vagy mondhatjuk úgy:szenved. És ha valaki szenved, akkor mikor van ereje vásárolni? Mikor van ereje egy nap szabadságot kivenni, hogy elmenjen, és tüzetesen "végignyálazza" a ruha-állványok kínálatát? Soha. Hétvégén akad egy kis idő, de ez a kis idő viccesen alacsony, ahhoz viszonyítva, hogy egy átlagos embernek (értsd:dolgozó, családos, elfoglalt, magyar, középszintű) mennyi időre lenne szüksége. Mert egy fél óra, vagy egy óra nem elég arra, hogy egy pólót megvegyél. Jó, egy pólóra még talán-talán elég, de egy komplett outfitre? Nemár...Mindig valahová sietünk(mármint a magyarok többsége), vagy azért, mert határidőre le kell adnia valamilyen jelentést, vagy azért, mert a neves doki csak most ér rá, vagy azért, mert a gyerek az oviban már akkora hisztit levágott, hogy azt még egy amerikai puccdíva is megirigyelné...Egyszóval:a magyarok nem élvezik, nem adják meg a módját a vásárlásnak.(tisztelet a kivételnek...)

És ebbe a kevés időbe mi fér bele?

Nos, a minap elfigyeltem az embereket, körülbelül egy órán át, és néztem, hogy milyen ruhát viselnek a 2010-es nyári szezon alatt. Egy szóval elmondjam:borzalmas. Itt van az a pár alapvető csoport, ami a magyar valóságot alkotja.

A tinik:tintik, átlagban NewYorkeres ruhákban, színes pólók, csőgatya, vászoncipő, vagy deszkás-cipő, és egy hátizsák, vagy válltáska.

Egyetemisták:na, szerintem ők öltözködnek a legnormálisabban. -nem minden esetben, de szerintem itthon ők követik leginkább, és ők tudják legjobban viselni a divatot.-

http://andrelowoa.files.wordpress.com/2008/11/woman.jpgA dolgozó fiatalok:igen, azok a huszas, harmincas éveit taposó nők/férfiak, akik vagy dolgoznak. Viszonylagosan olcsó ruhák, amik még nem a kínaiból valók, de persze nem is a legmenőbb cuccok. Amikkel nincs is bajom, ugyanis ezeket a ruhákat is össze lehet(ne) válogatni stílusosan. De ez a társadalmi-réteg nem mindig teszi, az én legnagyobb szomorúságomra. Oké, kell a pénz a "rezsire" (UTÁLOM ezt a szót!!!!!!), meg a kajára, lakbérre, stb.

A dolgozó középosztály:általában szülők. Így minden egyes keservesen (többnyire keservesen megkeresett) pénzük a gyermekükre megy el, ami érthető is.Így szinte ők a legkevésbé márkákra adó réteg. A stílust ők is képviselik, egy szintetn. De már kezdenek visszavenni a hévből, sőt némely ebbe a csoportban élő ember ejt a divtra. Úgyhogy, ezt a csoportot lehetne a leginkább kritikákkal bombázni.

A már majdnem nyugdíjas: a kis göndör, rövid haj-nők esetében-, kopaszodó, őszülő haj-férfiak esetében. Ők sem valami divatguruk, de hozzájuk már jobban illik az, ha nem a legtrendibb cuccokban mászkálnak, de szerintem nekik is kellene követni a divatot. De nekik jobban elnézzük...remélem...

A nyugdíjas korosztály:no comment...otthonka rules

És ami hátravan.....

A felső réteg:legyen az nő, férfi, tini, öreg, mindegy, de valamiért több adatott meg neki, mint az átlag magyar embernek. Minimum, hogy egy Louis Vuitton táska lóg a kezükben-nőknél-minimum, hogy egy Rolex (vagy BMW) csillog rajtuk/vagy alattuk-férfiak esetében. Remélem érthető...Mármint ők megengedhetik maguknak, hogy az Andrássyn, vagy a Vácin költik el a fizetésüket, és mellé még marad pénz a Franciaországi nyaralásra is.

A turkálók: azaz ők azok, akiket sűrűn látni a secondhand boltokban. Ami egy szinten nem is baj, mert itt is lehet divatos ruhákra bukkanni. Úgyhogy...Lehet, hogy egy drágább autóra spórólnak. De persze van a nagyon szegény turkáló is, aki persze megint csak no comment.http://text.freeblog.hu/files/Pajtas/PC310009_web_hangos_vonatneni.jpg

Mi a tanulság? Az, hogy a magyar nép nem valami fashionista nép, ellentétben a franciákkal, vagy az extrémen stílusos amerikaiakkal. Ezen lehetne változtatni. Ha csak egy kicsivel többet költenének divatlapokra, vagy több időt szánnának divatblogok olvasgatásával, akkor már az alapvető stílusérzék is javulna...(és nem azt kértem,hogy váljon minden magyarból szuper trendkövető!) Vagy egy kicsivel több idő a boltban, kínai helyett esetleg meg lehet próbálkozni a C&A-val (majdnem azonos árfekvés, ha hiszitek, ha nem!! kínaiból vett póló:3500 HUF C&A póló:3990 HUF. Szóval hajrá magyarok, csak egy kis minimális odafigyelésre lesz szükség. (és mégegyszer mondom:tisztelet a kivételnek...)

De azért hozzáteszem:látok én elég szép street fashion fotókat, amik Magyarországon készültek...De az a baj, hogy ők nem a magyar átlag...

egy szuper példa, hogy ilyen is lehetne a magyar nő....persze, pénz hiány miatt sajnos kevés. De emberek, ehhez hasonló ruhákat olcsóbban is lehet szerezni, úgyhogy H.A.J.R.Á.!!!

Szólj hozzá!

2010.07.27. 14:11 sziporkah

we love Nagy-Britannia

Igen, tudom, hogy szinte minden ember szereti az Egyesült Királyságot. Ha nem, hát az sem baj, elvégre mindenkinek megvan a saját joga. Namármost...Ha divatosan akarsz öltözni hidegebb napokon(mint pl.:a mai), akkor a következő szettet neked ajánlom. Nőies, divatos, nyárias, de mégsem kánikula-ruha. A kék táska pedig egyenesen fantasztikus. És ha már az outfited domináló színei a kék&piros, akkor a körömlakkod miért ne legyen azonos színű? Persze, ehhez a szetthez egy dögös piros, vagy egy sejtelmes, ám mégis szexis kék dukál.

Ha megvan a szett (nagyon menő a Nagy-Britanni zászlós kardigán!!) akkor már csak egy kék ill.piros harisnya hiányzik. Pl.:a mai 20 celsius-fokos napon egy harisnya is belefér. Ha melegebb van a kardigánt(pulcsit) cseréld le egy testhez simuló sötétkék pólóra, tedd be a szoknya derekába, húzz sarut, vagy maradj ennél a cipőnél, kapj fel egy fekete Wayfarer napszemüveget, fesd ki a lábkörmeid is pirosra, és már indulhatsz is.

Személy szerint imádom ezt az outfitet, mert egyszerűen vibrálóak a színei, és nagyon fiatalos, mai, úgyhogy hajrá, itt van az árlista, minden darabot könnyen beszerezhetsz.

uk rules 2

















Árlista:

Acne Romantic Satin Miniszoknya 34.300 HUF

Kék bokacsizma 177.020 HUF

Kék táska 667.990 HUF

Karkötő-szett 4.800 HUF

UK mintás kardigán 102.905 HUF

Kék körömlakk 1.335 HUF

Pirosas körömlakk (?)

 

Na, és utoljára itt vannak azok a harisnyák, amikkel tutira fel tudod dobni ezt az outfitet, esős/hideg/borús napokkor.

harisnyák

Szólj hozzá!

2010.07.24. 20:50 sziporkah

Ami mindig elvarázsol...

...az a Moschino. Egyszerűen mindig fantasztikusat alkotnak. Az idei tavaszi-nyári kollekciótól majd elolvadtam, annyira bejöttek azok a maszkulin lakkcipők, és azok a virág-napszemüvegeket, a csodás táskákkal, és a sok rózaszínnel.(nem mintha pink párti lennék, de akkor is....) És most, most, most, valami fantasztikusra sikeredett a kollekció. A KALAP mindig, mindenhol bejön, abszolúte favorit, na meg ezek a szőrmék,és az a könnyed maszkulin elegancia, amit a dívás look-al párosítottak, egyszerűen frenetikus. Az ékszerek szuperek, és a kabátoktól teljesen elolvadtam. Úgyhogy most nézzétek meg, mi az, ami engem minden új szezonban lázbahoz. Nem más, mint a Moschino.                      

  itt nagyban pedig a kedvenceim láthatóak.(áhh imádom a Moschinot.)

Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 401930

Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 401988Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 401954

Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 402114Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 401961

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

backstage photos, köszönet az amerikai elle-nek, úgyhogy most úgy csodáljátok a kedvenc divatmárkám idei sminkjeit, és backstage fotóit. A sminkről annyit, hogy nude arc, vörös ajkak. Abszolúte bejön.

Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 407452Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 407464

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kiegészítők. táskák, övek, ékszerek. annyira csodásak, és mert persze a Moschino tervezte őket.

Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 402909Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 402902Moschino Fall 2010 Fashion Week Photos 402983

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és végül csodáljátok meg mindezt teljes egészében, videón.

 1.rész

2.rész.plussz pont Tiga-Shoes c. számáért, amiért berakták. IMÁDOM ezeket a ruhákat.

úgyhogy EZ van. Egyszerűen csodás. Rojtok, fekete harisnyák, kalapok, és merész kiegészítők, amik lehetőleg aranyozottak(vagy aranyok??) Óh, és úgy látom a Moschino-nál a platform leáldozóban....Rossella Jardini, most is nagyot alkotott.(legalábbis szerintem)

Szólj hozzá!

2010.07.23. 21:30 sziporkah

A tél színei-avagy mi kell a körmöknek?

Ma este nekiálltam lakkozni a körmeim. Mindenhol. Manikűr és pedikűr, mert ez szerintem az alap higiénia követelménye. Egy kis szolid lakk a körmökön, egy kicsit feltűnőbb a lábujjakon, és így perfect a nyári szín. Mármint a körmökön. Ugyebár. Neon rózsaszín a lábamra, áttetsző fedéssel, és egy enyhén csillogó, színtelen az ujjakra. Miközben száradtak a körmeim elgondolkodtam azon, vajon mi lesz az idei őszi/téli szezon befutó színe, és pár hónap múlva vajon mivel fogom lakkozni a körmeim?

Ez igényelt egy kis utánajárást. És persze ez erdményes lett, mert most összeállítottam, mik azok a körömlakk-színek, amik most diktálni fogják a divatot.

Az első, és legeslegjobb/legmenőbb szín nem is szín, mert áttetsző. Ugyanis ebben a szezonban nem sok divatház lakkoztatta a modelljei körmét. (tisztelet a kivételnek.) A válság a manikűrözésre is kihatással volna?(oké, ez olcsó poén). De persze vannak kivételek, mint amit az előbb írtam, ilyen a MiuMiu, az ő narancssárgás lakkjával, vagy a Prada a pirosassal. Persze a House Of Holland a fehérre esküdött, Sophia Kokosalaki a pirosra tette le voksát, de a Bottega Veneta a jó öreg feketét részesítette előnyben. Egyet tudok, és az tuti: most ősszel az átlátszó, színtelen, mégis ápolt körmök lesznek a befutók, amik nem hosszúak, szóval a rövid fazon megmarad.

 Persze ha a ruhák színét nézzük, akkor szükségünk lesz némi földes árnyalatra is, mivel a military a hidegben sem fog kimenni a divatból, és persze a jó öreg teveszín is uralni fogja a terepet. Úgyhogy innen a natúr körömlakkok. A fekete ruhák is divatosak lesznek, egy jó kis fekete mindig elfér, és a retro még mindig ostromol, ezért be kell szerezni egy aranyos kis retro színt, ami neon, és lehetőleg lila, vagy narancssárga, pontosan olyan, mint amit a MiuMiu diktál. (szerintem nagyon szexi.)

Mi az, ami nem lesz menő? Mármint körömlakk-ügyileg? (oké, ha egy szín fanatikusa vagy, ne dobd ki, de azért a hónapok nagyrészében mellőzd, és egy trendi darabra cseréld le....) Na, szerintem az arany, és vörös körmök most nem fognak hódítani, ugyanezt elmondhatjuk a króm színekről is, habár ez a nyáron menő volt. A nagyon neon színekkel sincs nagy gond, de inkább pasztell, mert az most menőbb, plusz jobban illik bármely téli szetthez.(kivéve az extrém színes dolgokat....)

a tél színei

Szólj hozzá!

2010.07.22. 14:11 sziporkah

Sweet sixties

Louis Vuitton 2010-2011 fall/winter ready to wear kollekció-szerintem-...

Sokáig tanakodtam azon, hogy vajon mi inspirálta Marc Jacobst ehhez a kollekció megalkotásához. És aztán megszületett a válasz. Napokig agyaltam, és persze, rájöttem. Az inspiráció neve:a nő. Igen, ez hangozhat túl giccsesen is, de nem az. Ugyanis gondoljunk csak vissza a hatvanas/hetvenes évekre, ( ami jelen esetben az inspiráció fő forrása volt az idei kollekciónál)mikor a pin-up görlök feszítettek minden tengerészgyalogos kabinjának ajtaján, vagy ágya felett, és minden a női test szépségéről szólt. Igen, Marilyn szexszimbólummá avatásától kezdve a csodás Veronica Lake-ig, minden nő, aki akkor élt, szép volt, -oké, a harisnyagyárban dolgozó munkásnőkről most felejtkezzünk el-csodás ruhákat hordott, értett a divathoz, egészséges volt (többnyire), és adott a külsejére.

Azt hiszem, hogy Marcot ez inspirálta. Ihlet adó retro. Minden tervezőnek adott már ez a korszak ihletet, de Marc most nagyon eltalálta. Gyönyörű, végre valaki, aki tudja, mit akarnak a nők. Szoknyák, hordható darabok (igaz, ez egy pret a porter kollekció, szóval ez a kijelentés hülyeség volt) olyan cipők, amikben menni is lehet (persze azért még mindig platform-párti vagyok!!), és olyan darabok, amik remekül variálhatóak. Mert igen, egy az aranoys kis köttöt Louis Vuitton blúz egy csőnadrággal remekül felvehető.(vajszínű köttöt blúz, lásd a lenti képek egyikén...)

Persze egy részben idegesít, hogy már több szezon óta olyan ruhákat látok a kifutón (többnyire) , amiket már láttam máshol. (pl.:Hair, vagy ilyenek, esetleg egy 1988-as divatmagazin címlapján, ilyenek.) De persze sosem volt még az, hogy ennyi tervező tudja, mi kell igazán a nőnek. És ezt most a 2010-2011 fall/winter kollekcióban alátámasztódott. Úgyhogy ez egy reális kijelentés.

Pár szó még a kollekcióról: megfigyelhetőek a kerek szabásvonalak, a nőiesség kihangsúlyozása, a kötött pulóverek, a virágminták, a térd alattig érő szoknyák, vékony övek a derékon, letisztult szabásvonalak, egyszerű színek, csodás kabátok (a ballon továbbgondolása képpen), és persze kockás anyagok mindenekfelett. (igen, a jó öreg retro kockák, úgyhogy ezek must have darabok lesznek idén télen.) És még egy dolgot ne feledjünk éljen a retro, és ezt a kijelentést még egy darabig hangoztatni is fogom...

A model walks the runway during the Louis Vuitton Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Cour Carree du Louvre on March 10, 2010 in Paris, France.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A model walks the runway during the Louis Vuitton Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Cour Carree du Louvre on March 10, 2010 in Paris, France.

A model walks the runway during the Louis Vuitton Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Cour Carree du Louvre on March 10, 2010 in Paris, France.

A model walks the runway during the Louis Vuitton Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Cour Carree du Louvre on March 10, 2010 in Paris, France.

A model walks the runway during the Louis Vuitton Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Cour Carree du Louvre on March 10, 2010 in Paris, France.

A model walks the runway during the Louis Vuitton Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Cour Carree du Louvre on March 10, 2010 in Paris, France.

A model walks the runway during the Louis Vuitton Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Cour Carree du Louvre on March 10, 2010 in Paris, France.

 

A model walks the runway during the Louis Vuitton Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Cour Carree du Louvre on March 10, 2010 in Paris, France.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Model Bar Refaeli walks the runway during the Louis Vuitton Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Cour Carree du Louvre on March 10, 2010 in Paris, France.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása