Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.06.06. 14:42 sziporkah

"A divat nem csak a ruhákról szól. Erotika és szenvedély. Ez jellemzi a leginkább."

A fenti idézettel én teljes mértékben egyetértek. Divat. Nem pusztán üres szó, mely néhány aktuális ruhadarabot takar. Emberek, főleg nők hadát jelenti, akik testükkel teszik tökéletessé a ruhákat.

Szuper. És igaz is, ugyanis adott egy ruha. Oké. És mi van? A ruhát csak egy nő képes teljesen életre kelteni, akárki, akármit mondd. Fogtam magam, megnéztem több tucat fashion showt, és ezt a mondatot most már csak alátámasztani tudom. Ha nem lennének modellek, a divat sem élne, egy nagy kupac szar semmi lenne, ugyanis egy gyűrött, vállfán lógó ruhára senki sem nézne rá. (lásd.:próbababák, több száz modell).

Azért kedztem így a mai postom, ugyanis rá akarok térni egy bizonyos photo shootra, aminek főszereplője Miranda Kerr. Na, jó ezek a kép(plusz videó)nem csupán erotikus, hanem mondjuk azt, hogy polgárpukkasztó. Mert azért ezt már több, mint divat. Ki akar egy katolikus iskolában divatosan öltözködni? Úgyis van köpeny, vagy egyenruha, ami eltakarja, vagy nem is engedi az adott trendet./trendeket/Szóval csak ezért nem értem, hogy miért volt szükség Mirandának egy olyan fotósorozatot csinálnia, amiben apácát(!) csókolgat. Meg kurvás félreérthető pozitúrákban üldögélni, henteregni, vagy kitudja mit csinálni. De persze tudom miért volt szüksége. Haha. Azért, hogy beszéljenek róla. Már több ezer divattal kapcsolatos blog, weboldal, magazin írt/ír/írni fog róla. És akkor híres lesz. Hmhmhmhm. Madonna is így lett sztár, szóval én már nem mondok semmit....

Viszont a ruhák tetszenek. Na nem az apáca-ruha. De a cipők tetszenek. Meg az a kis cuki ing a csellós képen. Szerintem maga Kerr kisasszony nem valami sziporkázó jelenség, főleg azért sem, mert több tucat keresztény lelkébe taposott, és majd pisloghat akkor, ha a pápa ír neki egy cuki kis levelet olaszul. Vagy angolul. Mit tudom én. Szerintem Miranda Kerr nem is tud olaszul. Én sem, De ez mellékes. Viszont azt nem értem, mi a francnak kellet ilyen hülye koncepciót kitalálni? Egészségükre, mert végül is híres lett/híresebb lett/ Kerr. Szóval tényleg. A ruhák viszont tényleg tetszenek. Nem úgy összesen, mármint nem az összhatás tetszik, de például egyenként bejön. A leopárdmintás bunda nem, habár az is divatos/vagy csak az akar lenni/, de azért na. Mondjuk rá, hogy ez van. Katolikusok gatyát fel, imádnak titeket fikázni. Nem csak a divatvilág, hanem a média is. Így legyél a XXI. században apáca.

De visszatérve a címadó idézethez, tényleg igaz, hogy a divat több, mint egy köteg ruha, ami szezononként változik. Több a sok divatlapotól. A divatbloggerektől. Több egy pár fotónál. Több a sok anorexiás modellnél, a sok tervezőnél, stylistnál, menyasszonyiruha-szakértőnél, divattanácsadónál vagy turkálónál, butiknál, plázánál, kifutónál, sztárnál. Több a változó popkultúránál, a sososem lázadó divatimádóktól. Több a fashioniszták tömkelegénél, vagy több a streetstyle blogoktól. A divat egy életérzés, egy kifejező-eszköz. A divat egy lételem. És ezt kell megérteni, és elfogadnia midnenkinek, aki valamit is tudni akar erről a varázslatos, ám kissé titokzatos, és olykor érthetetlen világról.

Ui.:itt van pár Miranda Kerr-es kép/az ominózus fotózásról/, plusz egy behind the scene video.

 

Numero #114 Miranda Kerr from Greg Kadel Studios on Vimeo.

abbey1

abbey3

abbey4

abbey2

Szólj hozzá!

2010.06.04. 17:34 sziporkah

Monokróm mánia. Nem unjuk még?

 Ha valami tutira biztos, az az, hogy idén is divatos a fekete-fehér. De...Oké az, hogy valami évről évre visszatér, és hódít? Hosszas, oknyomozó post következik a monokróm összeállításokról.

Reggel van. Felkelsz az ágyból, belebújsz az olcsó, F&F papucsodba, ami fekete. Minden egyes szösz, porcica és piszok meglátszik rajta, de ezt szereted, mert fontos az olcsóság. Kiballagsz a mosdóba, megmosod a fogad, és újult erővel állsz a ruhásszekrényed elé. Mit vegyél fel? Nem lesz hivatalos esemény, de a kurva feeling kerülendő, mert nem egy bordélyba vagy hivatalos. Ezért a legeslegjobb outfitnek egy fekete egyenesszárú farmer, és egy fehér, Minnie Mouse-os póló ígérkezik. Felveszed. Jól áll. A fekete nadrág optikailag vékonyítja a combjaid, a fehér póló pedig szintén optikailag nagyobbítja a melleid. Oké, ezzel tutira nyerő leszel.Van is egy fekete hajpántod, egy hatalmas rózsával, plusz egy szintén fekete blézered, fehér brossal. Na meg a jó öreg masnis balerinacipő. Vagy platfrom. Nos, ez egy átlagember mindennapja, aki a Cheeroke és F&F, na meg a Pimkie választékát részesíti elényben. De hogy indul a napja egy felsőbb osztálybeli nőnek? Lássuk!Reggel van. Felkelsz az ágyból, és belebújsz a nem éppen olcsó mamuszodba, amin egy nem túl hivalkodó Playboy nyuszi díszeleg. Azért vetted, mert egy kicsit te is szexinek akarod magad érezni. És nem volt olcsó, mert nem a kínai piacon vasaltattad bele a nyuszit, hanem  17 ezer forintot fiezttél ki, bruttóban. Megmosod a fogad, frissnek érzed magad. Gondosan beszárítod a hajad, felkensz egy kis CC sminket,amitől selymes, és matt lesz a bőröd. A szekrényed elé állsz. Jöhet a szokásos. Chanel kiskosztüm. Vagy Givenchy blézer, D&G oversize pólóval, és egy csőnadrággal. Meg platformmal. Persze.

 

De a fekete-fehér már a századforuló óta a kifutókon van. Alexander McQueen 2002-es kollekciójában ugyanúgy megtaláljuk, mint péládul a Givenchy 2010-es spiring/summer összeállításában. Fekete-fehér az ünnepi viseleteink nagyrésze, fehér a menyasszonyi ruha, fekete a szmoking. Fekete a legtöbb szempillaspirál, és feketében járunk, ha gyászolunk. A kisbabának fehér a legtöbb rugdalózója, és a fehér alsóneműt részeítjük előnyben. Már több évtized óta. Sőt, az ókori görög nők fehér ógákban jártak, később ebből nőtte ki magát az empire fazon is. Csak úgy mellékesen. De akkor is. Ha kimész az utcára annyira fekete-fehér dolgot lát az ember, hogy fáj. Nem unom ezeket a színeket, mert a fekete előnyös mindenkinek(na, jó majdnem mindenkinek) a fehér pedig azoknak ideális akik esetleg hízni szeretnének, de nem tudnak, és elég csak felvenni egy fehér ruhát, és pár kilóval többnek is mondhatjuk magunkat. De a Star Wars-ban is fekete DartVéder gyönyörű kiskosztüme, illetve nagyon sok drága kis robotot láthatunk fehérben. A hó is fehér, egyszóval néha unom ezt a két színt, és örülnék ha kicserélődnének mondjuk pinkre, vagy lilára. Szóval vagy divat lesz még 10 évig a monokróm(ami nem baj, de nem is túlzottan változatos)vagy fellázadunk és leromboljuk a fekete-fehér uralmat. Na, jó ez baromira nagy hülyeség, de leírni jó, és kitudja milyen embernek üt szöget a fejében.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása