Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.06.18. 21:07 sziporkah

Egy szoba, mint múzsa? Lehetséges.

 Nem kell ahhoz kétméteresnek és eszméletlenül szépnek lennünk, hogy valamelyik tervező múzsáji lehessünk. Ha éppenséggel székek, vagy tapéták, esetleg abroszok vagyunk éppúgy nyert ügyünk van.  

3-18retrorooms-claire.jpg

 

Szuper. Mára már nem csak emberek, virágok, fák vagy bokrok szolgálnak ihlet tárgyálul. Legyen az egy darab fa,függöny, esetleg egy szépen kidolgozott ágytámla, mind-mind lehet valaki/vagy valami múzsája. Nos, ezt mi sem egyszerűbb bebizonyítani. Nézz rá erre a kissé retro(vagy inkább nagyon retro??)szobára. Ha körülbelül már fél perce nézed, akkor nincs olyan ember, akinek ne jutna erről a képről valami az eszébe. Nekem például egy olyan mintájú ruha, mint a tapéta.(az a furcsa, ott jobboldalt, ami kissé Victor Vasarely feelingű)Vagy a lámpaburáról. Páldául egy future ruha. Olyan, mint amilye a Balenciaga tervezett és dobott piacra idén. De amúgy is. Elég ránézni jó pár tervező kollekciójára. És akkor eszünkbe jut:"hűű, ezt már láttam valahol. Ez a minta olyan ismerős."És akkor beesünk a nagyi lakásába, hogy valami finomat ehessünk, például rétest, vagy valami mást, és kiesik a kezünkből a meggyes-rétes."Aztaa. Ez a tapéta pont olyan, mint a pólóm mintája. Vicces. És....És....És...Érdekes."nyögi ki az ember végül. Mert:oké, hogy valakinek egy virág ad ihletet. Vagy egy nő. Vagy egy zeneszám.De egy kertivécé? Hm. De ebből is születhetnek/születnek elég jó, vagy nagyon jó ruhák, és ami tény, az tény:senkit sem kövezhetünk meg amiatt, hogy egy tapétáról nyert ihletet. Ennek csak mi látjuk...nem. nem kárát. Hasznos, vagy mondhatni jó oldalát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mert nagyon sok ruha idézi/idézheti a nyolcvanas évek letisztul, és nagyon modern-szerű(vagyis akkor nem a rokokó, neobarokk, és egyéb belsőépítészeti szubkultúra fő elemei domináltak), mintás vagy egyszínű, legtöbbször élénk, neon színű bútorait. És akkor joggal tehetjük fel a kérdést:mi ebben a baj, és most mi a francnak írok erről, pedig csinálhatnék mást is. Egy:imádom írni a blogom, és nyugi, nem, nincs jobb dolgom, mint hatalmas lilás karikákat növeszteni a szemem alá a monitornak köszönhetően. (vagyis a káros sugaraknak köszönhetően)Kettő:nem, nincs semmi baj, hogy melyik tervező honnan szedi a ruhákat inspiráló gondolatokat, de ne csodálkozzunk-ismétlem NE cssodálkozzunk-ha egy tapéta, terítő vagy más minta az antik ruhaboltban vásárolt helyes kis pólóról integet vissza.

Szólj hozzá!

2010.06.17. 21:26 sziporkah

Júniusi porcica

Komolyan mondom elmegyek kéregetni a Moszkva térre. Ma láttam egy csövest iPhone-al a kezében és panamával a fején...

Persze. Június van, ami szerintem egy elcseseztt hónap. Tombol a VB(úristen nincs sok értelme, de híznak miatta az emberek, ugyanis egy tudományos felmérés szerint a VB idején-1hónap-egy átlag férfi plusz 10(!!!!!)kg-ot is magára szedhet. És...És akkor nem lesz ki megvegye a csodás Armani öltönyöket. És akkor csődbe megy a márka...Vagyis az eszmefuttatásom ide hozott. Nincs vevő=csőd...

De ettől eltekintve szeretném megmutatni nektek a csodás Summer Must Have dolgaimat.

Nos, remélem eléggé kivehető. Kezdjük talán balról jobbra. Az első sorban bal oldalon(az a kis homokszínű vékonyka tégely):AVON-perfect wear/natural beige/-legeslegjobb alapozó, amit eddig használtam. Volt már Vichy meg L'Oreal Paris is, de egyik sem nyújtott ilyen tökéletes fedést, mint ez az AVON. Oké, nem használom minden nap, de azért...Feldob a tudat, hogy ott van a táskámban. És ez az egész napom felvillanyozza. Aztán itt van még a nagy piros, epres tüsfürdő(AVON-naturals-strawberry), ami egész napra felfrissít, na és persze király eper illata van, amit imádok, szóval ne is ragozzuk. A tusfürdő mellet egy kis essence cuccot láthattok(Essence-12h hand protection balm with withe chocolate&raspberry)aminek málna és fehércsoki(!!)illata van. Nagyon szeretem. Nyáron is kiszáradhat az ember keze. Szóval egy ilyen is jól jön. Aztán. A fekete, azt nem is kell ragoznom(AVON-midnight superfull effect waterproof szempillaspirál), mert ez is kötelező. Még nyáron is. Aztán a felső sorban a rózsaszín spray. Nos ez is jól jön, kitűnő csillogást biztosít a hajamnak egész nyáron.(Got2b-sparkling styling spray) Tovább haladva a spray előtt áll a kedvenc illatom. (Miss Sixty-Miss)Édes, virágos, mégis könnyed illat. Rózsaszín a parfüm maga, az üveg pedig letisztult, kicsi és aranyos. Bárhol elfér. Nagyon szeretem. Végül, de nem utolsó sorban itt van egyedül maradt a kedvenc körömlakkom. Mert persze ez is szükséges a nyári perfect outfit elérése érdekében. Naszóóval:körmlakk(Essence-high shine-topcoat)ami átlátszó és nagyon fénylik. Értitek? Nagyon. Na, azt hiszem ez ennyi lenne. Kb...

Jaaa, ma vettem a H&M-ben egy krémszínű ruhát. Nagyon imádom. Plusz ma megjelent(vagy tegnap?)az Elle Extra amit mindenkinek NAGY szeretettel ajánlok. Vedd meg! Sétálgattam mindenféle boltban. Kiemelném azt, hogy a Mammutban (a Mammut 1-ben)akció van a Mango-ban. Annyira imádnivaló szandált láttam. Meg szoknyákat. Megéri benézni. És ha már ennyi new sem lenne elég, még van ám. Hódít a DIY bag. Vegyél egy sima kis vászomtáskát(tudod, hobbiboltokban lehet kapni, potom összegért), aztán ugyan abban a boltban vegyél textilfestéket, na meg spárgát. És csinálj egy batikolt táskát. (az én batikolt DIY vászontáskámat a mellékelt képen lúúkolhatod meg). Hogyan kell batikolni? Mi sem egyszerűbb:1.végy egy táskát 2. köss rá csomókat a spárgával 3. forrósíts fel egy lavórnyi vizet 4. tégy a vízbe ecetet és sót 5. ha kezd egy kicsit lehűlni a víz(fontos, hogy ne hűljön ki )és mártogasd bele a táskát 6. milyen árnyalatot szeretnél? sötétbarnát? logikus, több percig áztasd, ellenben ha világos barnát szeretnél, akkor kevesebb percig. 7.vedd ki, és öblítsd át hiedg vízzel. 8.szárítsd meg. 9-vasald ki. 10. a sok mosás nem tesz jót, így csak akkor mosd ki, ha nagyon muszály. akkor is csak öblítsd! Na, ugye milyen egyszerű? :)

 

 Végül egy kép csodálatos személyemről.-ugye nem égett ki a szemetek?-oké, akkor további boldog júniust, és szerezz be feltétlen egy batikolt vászontáskát, egy gladiátorszandált, egy panamakalapot és egy maxiruhát. Olvass sok Elle-t, na meg eddz, mert javában tombol a starndszezon. Xoxo:Liza 

 

 

Szólj hozzá!

2010.06.14. 17:43 sziporkah

Anyagok, színek, szabások

Rendhagyó divatpost következik. Óda az anyagról, mely annyi féle képpen variálható, hogy csak a tervező fantáziája szab határt. Szabásvonalak és színek. Igen, ez a divat fő alkotóeleme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos igen. Nekem is vannak vintage mintás ruháim. Pont olyanok, mint amilyeneknek lenniük kell. Klasszikus, virágos. Szerintem a vintage a divat egyik legnagyobb "találmánya". Csak rá kell nézni erre a blúzra.(ugyanis blúz, könnyű kis vászonblúz. A márkája pedig nem más, mint Papaya)Mi van, ha a tervező nem ezekkel a színekkel álmodja meg? Nos persze. Nem ez a blúz jön létre, és akkor én ezen a nyáron hordhatnék e helyett valami mást, valami olcsóbbat, vagy esetleg valami egyedibbet. De ha már ennél a mintánál tartunk, nos szerintem örök sláger lesz/marad/volt (de én a marad mellet teszem le a voksom) a vintage-minta. Annyira imádom!!Merem ajánlani erre a nyárra. Imádom, imádom, imádom. Egy kis oldschool mokaszinnal, meg valami tüdőfarmerrel.(nyugi, nem ciki a tüdőfarmer. Nagyon retro, és imádnivaló, és ráadásul slankít is. Úgyhogy hajrá. Egy kőmosott tüdőgatya/farmerből/ideális. Oké, azért ne negyven fokban kezdjük el hordani. Haha.

Ha már a színeknél, mintáknál és anyagoknál tartunk érdemes megcsodálni ezt az akvarell és tempera keverék hatását idéző könnyű kis selyemblúzt. (mellesleg babakoromban volt egy ilyen lufim, irtó cuki, nagyon nagyon nagyon nagyon szerettem, ja és szeretni is fogom.) A modell ezt a blúzt egy fekete miniszoknyával viselte(onnan tudom, hogy én szerkesztettem a képet. Mármint én vágtam le a lábat a képről. Ezt csak azért írtam ide, mert tudom, hogy egyesekben felmerült az a gondolat, hogy na ez meg honnan tudja?????És igen, onnan tudom, hogy láttam!Szintén csak haha. Egy hideg, nyers haha.)Na, de térjünk vissza a blúzra. Imádom. Nayon tetszik az asszimetrikus nyakrész, és a színek. Hordjunk ilyet. Hajrá! Lent pedig látható pár én-szerkesztettem-ezeket-a-képeket. Magyarán én csináltam őket, imádnivalóak. Mindegyik ruha a divatot élteti és dicséri. Mennyi variációt rejt az anyag! Mennyi színkombináció, és variáció! Nagyon szeretem azt, hogy mindig tud(de nem mindig teszik ezt meg a tervezők,csak folyton újítanak-magyarul fognak egy 2000-es modellt, varnnak rá pár gombot, és voilá! új divat, mondjuk a 2011-es kifutókon. Ami vegyük úgy eléggé szánalom---) valami mást, valami jobbat nyújtani. Szóval most a mai post lényege az volt/akart lenni/, hogy figyeljük a ruhák esését, anyagát, színét, szabását. A divat mindig tud valami újat nyújtani, és nem mindegy, hogy csak felületesen sezmléljük, vagy a részletekért élünk.

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása