Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.07.18. 11:51 sziporkah

Napi polyvore

Szerintem MINDENKI tudja, mi az a polyvore. Ha nem, keressetek rá. Egyszerűen fantasztikus az oldal, és minden nap összeállítom a daily outfitem, és persze ebben az a legjobb, hogy azokat a ruhákat használom, amelyeket csak akarom. Így mindig valami egyedi, és igazán "lizás" ruha lesz az eredmény. Új "rovatom" tehát a daily polyvore, és így most megcsodálhatjátok, mik azok az outfitek, amiket szeretettel ajánlok minenkinek.

Mai best:Pasztell elegancia á la Polyvore.

Ezt a ruhát nagyon ajánlom mindenkinek. A kiegészítőkön van a hangsúly, szerintem a legnagyobb szerepet a nyaklánc kapja, ami feldobja a szettet, így kellően elegáns megjelenést biztosít viselője számára. A klumpa is elengedhetetlen, így odavonzza a tekintetet a lábakra, és persze ez az idei nyár slágere, így minden fashionisztának kötelező darab. A Chanel ruha aranyos, bájos, így ellensúlyozza a nyaklánc kihivó külsejét, na és persze a klumpák vonzzását. A táskáról annyit, hogy szerintem egy kicsit hobó, nem azért nem nevezném annak, és persze egy ilyen egyszerű outfithez ilyen nagy táska dukál.(mert mint említettem, a kiegészítőkön a hangsúly!!)

Ó, és tudjátok mi a legcsodásabb?Hogy a lent lévő ruhákat egytől-egyig online megrendelheted.

i love it.Fashion Trends & Styles - Polyvore

 

Árlista:

Pasztell színű klumpa: 26.425 HUF.

Pasztell színű Michael Kors táska: 42.775 HUF.

Pasztell színű, kötött Chanel ruha: (ismeretlen ár)

Garden party nyaklánc: 64.777 HUF.

Szólj hozzá!

2010.07.17. 19:56 sziporkah

Nyári visszatekintő

  Tudom, tudom, hogy még odakint javában tombol a nyár(több, mint nyár, ugyanis én a plusz 47 celsius-fokban én nem nyarat, hanem valami Pokol nevű észvakot hoznék "divatba"), de muszáj volt egy nyári visszatekintőt csinálnom, ugyanis ezentúl már nem a nyári kollekciókról fogok írni(kivéve a következő post, a polyvore.com népszerűsítésére szolgáló aranyos kis postocska), hanem a már javában a kifutókon tomboló 2010-2011 fall/winter kollekciókról. Na, nem is húzom a szót, hanem pontokba szedve, gyönyörűségesen-szépen leírom nektek mi is volt menő(vagyis még mi menő??)idén nyáron.

2010. GREAT SUMMER OUTFITS.

 

 

 -avagy mik voltak azok a ruhák, melyek idén nyáron lázba hoztak?- 

 

selyem. selyem. silk. németül nem tudom. mindegy. ezen a nyáron hódított a selyem, ugyanis (mint tapasztaltuk(juk))ebben a melegben nincs jobb, mint egy hideg, és lágy selyem anyag, ami finoman a bőrünkre omlik.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

csak míderben. csakis underwear feelinggel. igen, divat volt a míder,  meg a fehérnemű fashion habár NEM LÁTTAM SENKIN mídert, úgyhogy ez is csak egy felesleges(oké, ez idézőjeles) ruhadarb, amit kurvákon kívül senki sem hord. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

farmer ingek csipkével párosítva. nevezhetjük akár kemény elegancia nőies "kiegészítőkkel". ezt is szintén a D&G 2010 s/s kollekciójában találhatjuk meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

maszkulin báj. imádtam. imádtuk. ugye?????ugye????

2010 spring and summer love does not love red fitted suit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csipke és tollak. hát, a csipke okés, de a tollak??hmm...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

csak természetesen, csak klumpákban á la chanel 2010 s/s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

                                                 virágminták, minden mennyiségben, orrvérzésig. persze nem a "megszokott" virágok, hanem a művészi, vízfesték szerű növénykék voltak a befutók.ki ne szerette volna ezeket az ártatlan, és aranyos virágokat? táskán, vagy ruhán? ugye mindenki...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

                                                      rockos, glamouros, fémes csillogású ruhák. mindenki szerette őket, és nagyon remélem, nem mennek ki egyhamar a divatból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oversize rulz. no comment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

babás look, úgy, ahogy minden lány szereti. rózsaszín álom, fodrok, virágok, lakk-cipők. egyenesen a moschino háza tájáról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

platform-talpak a miumiu-tól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

retro életérzés, egyenesen a hetvenes/ nyolcvanas évekből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

                                                      állatminták. igen, a jó öreg ocelot sosem megy ki a divatból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

batikolt ruhák/táskák/pólók minden mennyiségben. igen, nekem is van egy aranyos, barna, pamut batikolt táskám, NAGYON szeretem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

military lájkolók, figyelem! ezt hordtátok all summer long.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Hát, ennyi volna dióhéjban. Persze, sok sok sok dolgot kihagytam, mert egy postba nem lehet besűríteni ennyi mindent, amit az emberek nyáron hordtak. Kellemes, és nagyon pezsdítő nyár volt. Igaz, nem nyáron, de gyászoltuk Alexander McQueen-t, is, és persze nagyon sok fashion news történt, amiről egy mezei fashioniszta(jelen esetben én) nem tud semmit. De azért igyekszem. Mostantól már csakis őszi(oké, lesznek kivételek, ha valami HATALMAS újdonság történne, akkor tényleg lesz kivétel, na és persze lesz RENDSZERES polyvore tudósítás is, mert azt az oldalt egyenesen IMÁDOM. nem lehet betelni vele) postokat fogo nyomatni.(na, ez nagyon menő kijelentés volt.)Remélem eddig is szerettétek a blogom, remélem ezután is szeretni fogjátok. Ez amolyan korszak-lezáró post, úgyhogy tudom,hogy marha hosszú,és néhol unalmas, de higyjétek el nekem, ez KELL.

Most pedig itt van egy szuper kis szám, imádom, hallgassátok meg.

 Annyira jó, és igen, engem ez a zene jellemez a legjobban.

És utoljára itt van pár Peter Som 2010 s/s kép, amiket imádok.(ruhák,és koncepció terén is.Szóval ezt muszáj szeretni, vagy inkább mondjuk azt, hogy nem lehet nem szeretni.)

ps_02

ps_03

 

ps_06

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.07.16. 17:34 sziporkah

The insipartion is the nature

Valamikor kell egy kis kikapcsolódás, de persze ezt nem minden fashioniszta, rohangáló, és elfoglalt ember élvezheti, élheti át.-mondaná egy olyan dizájner, aki idén ősszel szintén a naturális divatjegyek mellé tette le a voksát. Ugyanis. Volt a pasztell hódítása(és még most is hódít, elnyomja a neon színeket), na meg ezek a tollas, "3D" szoknyák, és a sok földszín. Igen, ezek fognak visszaköszönni ebben a szezonban is.(persze, én már a 2010/2011 fall/winter kollekciókra gondolok)

Szeretem a föld színeit. Megnyugtatóak, és persze az ember kissé visszavágyik a természetbe(igen, az ember valamikor a természet lágy ölén kezdte ezt az egész világhódító hadjáratát), és mikor a back to the wild! project a kifutókon jelenik meg, akkor minden ember kicsit a szívéhez kap, és helyesel:"Igen, ez kell nekem, muszáj egy ilyet szereznem, egyszerűen BELEHALOK ha nem kapom meg."

És ezt a reakciót minden tervező előre tudta, így rukkoltak elő ezekkel a csodás, nature darbokkal, amik szőrösek,természetes felületűek-többségben-(értsd.bőr), és nagyon-nagyon-nagyon jellemző rájuk a "pasztell elegancia".

Na, térjünk is a lényegre. Mai postom a 2010-2011 fall/winter kollekciók táska must have-jeiről fog szólni. Azaz milyen táskák lesznek divatosak, trend-teremtők? Mik lesznek a fő stílusjegyek? Let's see!

1.kép:A felső három táska nem igazán pasztell, és nem igazán föld szín, de ha nagyon  ennél a témánál akarunk maradni, akkor ezeket a táskákat a hó/jég inspirálta, csillagos ötös téli táska, már csak a színe miatt is.Az alsó három táska már valóban FÖLD IHLETÉSŰ táska, szőrrel, és persze nagyon "back to the wild" feelinggel. (kicsit emlékeztet a Chanel 2010 s/s kollekcióra, már csak a témát nézve....)chanel-2010-fall-and-winter-bag-show-431

2.kép (lent):óhh, dear Louis, idén sem sikerült tetszésemnek megfelelő táskákat kreálnod, ha naturálisak, ha föld-színűek, ha természet-ihletésűek(a többsége), ha akármilyenek. Nem tetszenek, de persze-mint mondani szoktam-ez az én egyéni kis szocproblémám. Ebben a kollekcióban a bőr, és a pasztell színek is visszaköszönnek. 

Egyéb fontos stylusjegyek, amikre ügyelj, ha a 2010 f/w szezonra vásárolsz táskát:

-menő lesz a szőrös tatyó, persze most inkább a kisebb méret inspirál.

-pasztell/naturális színek, bőrök(persze ha állatvédő vagy, akkor inkább ne.)

-szegecsek, iskolástáska fazon, fáradtzöldek, és persze mint már írtam SZŐREMSZŐRME.

Louis Vuitton's fifties-inspired Fall 2010 bags - paris fashion week #pfw

Szólj hozzá!

2010.07.15. 17:45 sziporkah

Pompás pamut

Igen, a pamut csodás. Nem túl meleg, nem is túl vékony anyag, olcsó, és könnyen beszerezhető.(ellentétben egy muszlin, vagy egyéb szépen csengő textil-félével)Pont ezt szeretjük a pamutban. A 70-es évekbeli szuper pamut ruhák újra hódítanak, akár hiszitek, akár nem. Egy hosszított pamut mellény, vagy egy aranyos kis retro pamut ruha, dizájner mintákkal megfűszerezve örök darab, és a vintage szakma/terület felemelkedésével ezek a ruhadarabok is egyre inkább értékesebbek, elismertebbek és divatosabbak lesznek.

Avagy mi az, ami idén ősszel(vagy még ebben a pár hétig tartó kánikulában)hódítani fog?? Képes krónika a pamutruhákról, és persze oké, kritikák és megjegyzések tőlem.

Először is, itt van egy klasszikus hetvenes évekbeli ruha, persze mai gyártással.(Moonsoon 2010 s/s collection). Ehhez a ruhához egy csodás kis maszkulin cipőt vennék fel (Christian Louboutin), és persze a jó öreg mini kistáskát(ismeretlen helyről).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

christian louboutin fred

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másodszor itt vannak a klasszikus retro pamut szoknyák, virágmintákkal, esetleg pöttyökkel, és persze óó, az a KLASSZIKUS szabás, ÚGY IMÁDLAK. Ehhez a szoknyához főleg magassarkú(platform), és egy aranyos kis egyszínű harisnya illik, meg persze valami testhez simuló pamut blúz, ami egyszerű, minta nélküli, és annyira passzol az ember alakjához, hogy könnyedén be tudja tűrni a szoknya derekába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmadszor itt vannak a klasszikus, retro "nagypapa pulcsik." Vagy ahogy ismered. Ezek újra kezdenek a divatba jönni, legalább is én szeretem őket, és bátran ajánlom minden embernek, persze nem most nyáron, amikor még a hajunk is leolvad a fejünkről, hanem akkor, mikor a kabát még túl meleg, de a pólóban már fázunk. Persze ezt is stílusosan kell hordani, répagatyával, lakkcipővel,vagy mokaszinnal, és egy édes kis fashion baggel.

CASHMERE V-NECK CARDIGAN - Jardin des Orangers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül még több retro cotton clothes, amiket annyira szeretek, hogy muszáj nektek bemutatnom. Nyugodtan vegyetek egyet-egyet, vagy akráj turkáljatok valami minőségi helyről, esetleg kérjetek egyet azoktól az emberektől, akik ebben a korban élték életük "virágát". Oké, ez már nyálasan hangzott, de tanulságos. Szóval retro for eva!

Ó, és mégvalamit. A klasszikus Chanel-cipőorr örökérvényű, és feledhetetlen!

sapatilha chanel

 

 

» 2009 » Junio » 11 Fashion style - MAPIE
Ramsey cashmere-blend cardigan - Marc by Marc Jacobs

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása