Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.08.22. 21:46 sziporkah

megszületett a kistesó.

Szóval nagy örömhírről kell tudósítanom titeket.Hosszú és fájdalmas szülés volt, a műtőben töltött idő összesen 03:13:32. Orvos neve:László Liza. A gyerek egy kicsit esetlen, és még nem teljesen perfect kislány. A neve:sejjribizli.blog.com Így született ma az angol nyelvű blogom. Vigyázat:ma indul, még elég gyérecske szegény, mert most született, de majd idővel felcseperedik, és SOKKAL jobb lesz. Garantálom.

Nos igen,a kislány nem más, mint az eredeti BLOG angol változata. (mivel én eléggé gyér vagyok angolból-mármint attól függ mihez hasonlítunk-ne várjatok irodalmi novellákat, vagy hosszú divatkritikákat. Arra itt van a sejjribizli.blog. hu. De a sejjribizli.blog.com azért jött látre 1,gyakoroljam a nyelvet 2, a divatból sosem elég 3, mert EGYSZERŰEN imádok írni és posztolni.) Na már most. Erről azért kellet tudósítanom (igen, mint valami FOX NEWS-os riporternő) mert fontosank érzem, hogy valaki látogassa a Lil Sista-t. Mert ő is egy "emberi lény". Amúgy is ideges vagyok, mert itt viháncolnak az ablak alatt, holmi tizenévesek, mert nincs jobb időtöltésük, mint cigizni, holtrészegre inni magukat, na meg, hogy lefeküdjenek egymással az ABLAK alatt. Vagy valami ilyesmi. És napi 5 órán keresztül idegesítő hallani. A szomszéd szobából Sandra Oscar-díjas Bullock nevetése hangzik, azaz eredeti angol nyelven, azaz az ő saját hangján. Idegesítő.

Mindegy. Emberek, csak arra kérlek titeket, néha keressétek fel a blogom (azaz a kistesót) http://sejjribizli.blog.com Persze csak akkor, ha nem zavarnak az angol nyelvtani hibák itt-ott. Egy hónap múlva SOKKAL jobb lesz, gondoskodom róla.

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.21. 16:25 sziporkah

Moschino Cheap&Chic 2010 f/w-egy igazán "pezsdítő" kollekció

Nos, ez egy rettenetesen "pezsdítő" kollekció volt. Végre nem búskomor modellek. Végrevégrevégre. Szóval mosollyal az arcomon néztem végig, és persze igazán tetszett.

Igen, a ruhák is tetszettek. Persze a "The diamonds are a  girl best friend" c. dal is nagyon sokat emelt a hangulaton, mert így nem csak a ruhák, hanem maga a légkör is retro életérzésben élte meg a kollekciót. Rosella Jardini most is valami szuper kollekciót alkotott, de persze a Cheap&Chic mindigis felhőtlenebb volt a "nagytesótól", a jó öreg Moschinotól. Persze ez így van jól, és ha már egy tervezőre jut kettő vagy több márka, akkor el is lehet várni, hogy ahány márka, annyi újítás, vagy annyi hangulat. Szóval ez így is van jól.

A ruhák tetszettek, főleg az ocelot mintás sapka, és a hozzá illő kabát, nos egy olyat én is szivesen hordanék a télen. Figyelmetekbe ajánlom ezeket a tunika szerű Fashion Must Go On c. csillogó póló is mesés, és persze egy ember lehet kreatív, bizonyítja ezt a Moschino Cheap&Chic, ugyanis ahány üzlet, annyi táska, és ezeket is fel lehet használni kiegészítőként. Valamint a táska a fejen? Nos, eléggé merész. Mindegy, tetszettek a nagy táskák, és a kabátok, valamint a feliratos pólók(igen, ezek szerint még mindig lehet feliratos pólót viselni), na és persze a harisnya egy HATALMAS must have!

Szólj hozzá!

2010.08.20. 22:32 sziporkah

2010 fall/winter outfits part 2

Elérkeztünk az idei szezon ruhadarabjait felvonultató last poszthoz. Vagyis rosszul fogalmaztam meg. Dehogy érkeztünk el! Sőt, még előttünk az egész ősz, jóformán még nyár van, úgyhogy ez buta kijelentés volt, belátom. Így este megjön az ihlet, így most egyhuzamra két posztot is jólesne megírni. Nos, lehet, hogy meg is fogok. Mindegy, ez az első, így este, remélem lájkolni fogjátok.

Chanel-nos, a szőrme most éli reneszánszát. Már régebben írtam, hogy szerezzetek be szőrmebundát, nem leszel ronda, hanem fashioniszta. Csak vigyázz a petával.

Hermés-maszkulinmaszkulinmaszkulin. Igen, a maszkulin most igazán nőies lesz.

Christopher Kane-igen, folk. Vagyis igazán "magyaros" minták, habár kétlem, hogy a tervezőt a magyar virágok ihlették volna meg, de nagyon tetszenek, megéri befektetni egy ilyenbe.

Dolce&Gabbana(és persze a D&G)-kötött és norvég mintás, és persze bársony. Nos, ezek az idei szezon fő alapelemei, és persze must have.

Versace-végre látok valahol "neonos" színeket. (oké, a MiuMiu-nál is láttam, de most a Versace megfogott). Igazán jóra sikeredett ez a kollekció,tetszenek a szabásvonalak.

Erdem-egy ilyen mintával rendelkező ruhát muszáj lesz beszerezni most ősszel. Emberek, ebbe megéri befektetni.

Alexander McQueen-igazán történelmire sikeredett McQueen utolsó kollekciója. Tisztelem, és mindigis szeretni fogom a ruháit.

 

Szólj hozzá!

2010.08.20. 19:24 sziporkah

az örökös soványság-kultusz

Azt hiszem, amíg ember fog élni ezen a csodálatos planétán, nos addig mindig örök kérdés lesz az "eléggé vékony vagyok"? És persze a válasz:nem. Vagyis egy ember, aki ezt magától kérdezi, nos ő így fog felelni. Pedig ez elleni a téves önkép ellen a francia és a magyar Elle is "fellázadt", valamint ezer és ezer újság tesz be egyre több telt modellt. (kivéve a Vogue, de Anna Wintour-tól mit is várna az ember, mikor ő is egy két lábon járó anorexia???)

Nos igen. Egyre több helyen olvasni a "nem a méret a lényeg" c. feliratokat, valamint kedves kis Lakatos Márkocska is indított egy eléggé gyér magyar műsort, amit nem is adnak már, valamint, nos valamint a  nem csak a 90 60 90 a szexi. pff, mondja ezt egy ember, mikor a kifutókról zero size modellek kacsintanak le ránk, és persze ha beandalogsz egy aranyos kis boltba az eladónő bárgyú mosolya ennyit fog érzékeltetni:"mit keresel itt? nem látod, hogy ez a márka csak m-es méretig tervez??" És mi van, ha az illető nagyobb egy M-es mérettől? Nos, akkor kend a hajadra, zseléként az M-es méreted.

És ez elszomorít. Szomorú, hogy minden 3. lány anorexiás lesz, vagy bulémiás. Mert minden modell olyan ijesztően sovány. (oké, sokaknak tetszik, és valljuk be, szebbek, mint a molett kolléganőik) De azért ez egy ici-picit túlzás. Szerintem.

Azért van pozitív ellenpélda is. (ha elfeledtük Mary-Kate-et, és az egyéb fogpiszkáló embereket, akkor vessünk pár pillantást a nem éppen vékonyka társaikra.) Megfigyelhettük, hogy Katy Perry új klipjében maga az énekesnő sem valami csontkollekció, mégis van pasija, azaz vőlegény, Russel Brand csodásnak éppen nem nevezhető személyében. Aztán. Ismeritek Beth Ditto-t?(kép lent) Mikával elvileg egy párt alkottak. Elvileg. Aztán. Pink sem valami anorexia, és mégis. Miley Cyrus kifejezetten gömbölyded, mégis mennyi pasija volt, és mégis. Vagy Britney....Mindenki éhezteti magát, mindenkinek van már ilyen tapasztalata. Már a 10(!) éves kislányok is napi egy almán élnek. Oké, kiváló fogyókúra, elég szép és látványos eredményekkel, de ha valaki 16 évesen meg akar halni, akkor még hatásos is ez a diéta. vagy inkább halál-diéta,vagy mit tudom én mi. Mindegy, az a történet tanulsága, hogy mindig is lesz soványság-kultusz, amég virágozni fog a divatszakma, és ez tény. Hiába a molett modellek divatba hozása, nem sikerül, ugyanis az elöl deszka, hátul léc lányokon jobban állnak a ruhák. Persze a pasik nem így látják, de számos ember szerint a nők nem a férfiak, hanem más nők miatt öltöznek, és fogyókúráznak. (van azért jó pár kivétel.) Végül is. Vékonynak lenni jó, csak nem mindegy hogyan. A jó öreg kevés étel sok sport még mindig beválik, és hosszú távú eredményeket hoz, és persze ez nem jelenti azt, hogy ennek koplalásba kellene átcsapnia. Mert a napi egy joghurt minden, csak nem egészséges. -oké, aztán mindenki megy a saját feje után, mert hiába olvas el ezer és ezer ilyen típusú szöveget, nos egy olyan embert, aki mindenáron vékony akar lenni nem lehet meggyőzni.-Csak nagyon nehezen. És akkor értem, sokan unják már a sportot, vagy egyszerűen elegük van belőle, és aki lusta, vagy csak egyszerűen fáradt az inkább választja az éhezést, vagy az önhánytatást. Nos emberek, ez minden, csak nem jó megoldás.

Persze akad pozitív példa is a modellvilágban. Itt van Tara Lynn(jól írtam???amúgy írtam már róla a blogomban, címlapon volt a francia Elle-ben, és a magyar Elle-ben is. ), vagy éppen Sasha Pivovarova. Ugyanis. (ne, ne röhögj ki!!) akármennyire is megtévesztő a beesett arc, a combja és a dereke nem ijesztően vékony. Hanem szerintem ő egy átlagos lány, vagyis ha nem is átlagos, vékonyabb de végre egy modell, akinek a combja nem azonos vastagságú a lábszárával.*köszönöm Istenem*

oké, ne legyünk Beth Ditto-k, csak azt akarom mondani, hogy nem vékony, mégis sikeres. (persze az elhízott disznó kategóriába sem valami szerencsés beleesni....bocsi Beth)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.20. 16:09 sziporkah

képek a csodás gardróbomból és egy csipetnyi felháborodás. (na és persze new style)

Ma van aki elutazik a fővárosba, hogy tüzijátékot nézzen. Van, aki megnézi az István a király c. rockoperát. Van, aki a családja társaságában élvezi a "hosszú" hétvégét. És van, aki posztokat ír, és dizájnolja a blogját. Nos, ez lennék én, Liza, aki elhatározta: ELEGE van a tucatblogból, és véget vet az ócska és unalmas külsőnek, és nekivág a HTML kódok erdejének.

Ennek a csatának egyenlőre *lekopogom* jó vége van, és én győztem. Persze, mindig akad valami, ami nem stimmel, de nem vagyok akkora kocka, hogy meg is oldjam, és ilyenkor jön a hiszti, a felháborodás, és miegyéb. Persze azért van jó oldala is. Tanul az ember.












 

 

Persze nem ez a mai bejegyzésem fő célja. Hanem az, hogy végre felszólaljak azok a fiatal fashioniszta emberek (18 év alattiak) mellett, akik az anti fashioniszta szülők árnyékában élnek. Azaz. Adott egy tizenéves, aki mindenáron stylist, vagy valami divattal kapcsolatos emberke akar lenni, és persze szorgosan veszi az Elle-t, előfizet a japán Vogue-ra, mindig elmegy és megveszi a british Vogue-ot, hatalmas postai költségek ellenére. Igen, tudja mi a stílus, és DIVATOS akar lenni. Oké, persze, ez nem olyan egyszerű, de ha van érzéke, és tud pár jó boltot, ahol viszonylag elfogadható, "magyarbarát" áron be tud szerezni pár göncöt, ami -mondom-menő, nos akkor hazamegy, és jön az, amit SOK ilyen helyzetű ember utál. A szülő.

Miért vetted meg? Úgy nézel ki, mint egy bohóc, nevetséges vagy, Úristen fiam, ezt meg kitől láttad? Biztos Anna, biztos az a sátán gyereke mutatta neked. Mégis mit gondolsz? Csíkos a kockással? Zokni a magassarkúhoz? Minek ezek a ronda kötött cuccok? Harminc éve volt menő fiam.

Igen, ilyenkor az ember sírni tudna, de van pár ötletem. Erősködjetek, hogy a drága szülők többet olvassanak divatmagazint. Aztán próbáljatok minden ruhát 8 ezer forint alatt beszerezni, és persze a karácsonyfa szindrómát próbáljátok elkerülni.(igen, mikor úgy néz ki az ember, mint egy xmas tree. nos, az nem szexi). És persze pár meggyőző mondat, és a fokozatosság elve, nos az segíthet.

És akkor te is érezheted ezt a csodás szakmát, az új ruhákat, és mindent, ami egy magadfajta embernek csak kell. Nyugi, nem vagy hülye, csak fashioniszta. És ez tény.

És persze mint minden valamire való blogger, én is beújítottam egy búcsúzó aláírással, eléggé "tré", de persze kell ilyen is. Sajnos a nevem nem Oprah, de be kell érni ezzel is.

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása