Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.10.10. 12:59 sziporkah

2011 s/s

http://instantcoco.files.wordpress.com/2010/04/group32-pola.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ebben minden benne van, ami a 2011-es tavaszi/nyári divatot jellemzi. Camel színek, egyszerű, letisztult ruhák, semmi túlfilozofált outfit. A jelszó:letisztultság. Imádnivaló. És persze, itt van a csodás rövid haj, amit nem ajánlok senkinek, csak a nagyon elvetemülteknek. (igen, nekem is volt rövid hajam).

Szólj hozzá!

2010.10.10. 11:03 sziporkah

Pilati tradicionálisat alkotott(YSL 2011 s/s)

Pár éve még volt olyan ember, aki nem is hallott a márkáról,de most, most ha valaki egy YSL cipőben, vagy YSL ruhában jelenik meg, nos róla tudja az ember, hogy fashioniszta, vagy legalábbis szereti a minőséget, a kidolgozottságot, a márkára jellemző igényességet, jóságot.

Stefano Pilati nagyon felfrissítette a márkát, ami igazán jót tett neki, ugyanis leáldozófélben volt. Pilati a klasszikus YSL stílust sem dobta sutba, de a saját fantáziájával ötvözte, így lett mára az Yves Saint Laurent egy sikeres márka.

Az idei (2010 f/w) kollekció igazán egyedivé sikeredett, az apáca feelinggel, és a monokróm darabokkal, szerintem nem volt valami pret-a-porter, de Stefano igyekezett bepótolni lemaradását, így a 2011-es s/s kollekció nagyon jóra sikeredett.

A színek harmóniája, a fekete használata, a szabásvonalak. Mind olyan nőies, és hordható, egyszóval szerethető/szeretnivaló. Nos, aki egy YSL darabba fektet be, az nem hibázhat.

A szőr(me) itt is marad, a feketével kombinálva, legyen az szoknya, sál, akármi. A hangsúlyos száj szerintem még jó pár szezonig divatban marad, úgyhogy rúzzsal jó alaposan fel kell szerelkezni(igen, télen is!).

Pilati most egy számomra nagyon tetsző kollekciót alkotott, ugyanis a MiuMiu-hoz képest ez igazán új, hordható, stílusos és persze tipikus YSL.

Szólj hozzá!

2010.10.09. 13:05 sziporkah

just photos

 

inthephotos:(szerény személyem); szoknya:H&M; blúz: még a 80as évekből; szemüveg: egy aranyos bácsika árulta pár forintért; hajviselet: a 2010-es f/w kollekciók ihlették; koncepció: valami nagyon nagyon nagyon ellentétes. fekete-fehér; stbstbstb.

Szólj hozzá!

2010.10.08. 13:56 sziporkah

szemrevalók

Szerintem egy szemüveg rentgeteg dolgot elárul viselőjéről. A szemüveg története nagyon messzire nyúlik vissza, öregebb, mint a melltartó vagy a mosógép- persze a kontaklencse újkeletű, de azt nem tekintjük szemüvegnek.

Rájöttem, hogy ez is olyan,mint a ruha. Mármint persze, ez nyilvánvaló, de a tervezők sem alkotnak újat, hanem mindig visszamennek, és valami UGYANOLYAT alkotnak, olyat, amit már láttunk. Igen, vannak azok a darabok, amiket a kétezres évek elején hordtak(na igen, az kezd ÚJRA divatba jönni), aztán itt vannak a hatalmas, oversize szemüvegek, amiket annyira imádok, és ami ANNYIRA retro.

Idén még maradunk a retronál, és jövőre is, de persze van olyan tervező, aki visszanyúlt a gyökerekhez, (igen, a 2000-es évekhez), és újra divatba akarja hozni a "csodálatos" csík szemüveget, ami annyira kicsi, hogy az egész szemöldököt láttatni engedi, és ami annyira unfashioniszta.

Most pedig jöjjön egy csodás szemüveg-kollázs. Csak nektek.

http://www.thecheapgirl.com/wp-content/uploads/2009/10/sonia-Rykiel-Spring-Paris-Fashion-Week-2009-23.jpg

http://sassyhongkong.com/wp-content/uploads/2010/07/Prada_SwingSunglasses_ADV_Avorio.jpg

http://www.whowhatwear.com/website/admin/uploads/Go-Buy-Now-Round-Sunglasses.jpg

http://www.annaterhaar.nl/klavers%20van%20engelen002.jpg

,

Szólj hozzá!

2010.10.07. 21:19 sziporkah

Miu Miu 2011 s/s

Ha egytől tízig pontoznom kellene, nos akkor kettőtől nem adnék többet. A 2010 f/w kollekció még kellően ízlésesre sikeredett, elegánsan ötvözték a retrót a mai stílusjegyekkel. De az idei!!?? Nos, az minden volt, csak kifinomult, Miu Miu stílus nem. (Bocsánatot kérek, kedves Miuccia Prada, ez tény).

Miért vagyok ilyen véleménnyel? Először is, az egy dolog, hogy Freja Behától kezdve Lindsey Wixonig sok híres modell volt ott, a lényeg mégis a ruhákon van. Nem vagyok jártas nagyon a retroban, azaz nem ismerem PONTOSAN a 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek stílusjegyeit, de nagyjából be tudom határolni, szóval. Ez a kollekció nekem túlzottan retro volt, nagyon hetvenes évek, szinte már annyira, hogy bele lehetett fulladni. Kezdve a fűzőt imitáló cipőktől, a nagyon letisztult szabásvonalú ruhákig (habár az a kék selyemruha vékony övvel 2:34-nél azért tetszett, az legyen a mentségemre), a nonfiguratív (vagy virágmintás??) kreációkkal ellátott bőrkabátokig, nos nekem ez a kollekció nagyon nem illet bele a Miu Miu imázsába. Inkább tettem volna a Moschino-hoz-de inkább oda sem-, mint ehhez a végtére is nagy nevet képviselő divatházhoz. Elhiszem, hogy a MiuMiu a Prada "kistestvére" a felpezsdített alkotás, az új vonal, a térhódító formáció, de ha már valamit annyira el akarnak túlozni, nos az (többnyire) nem sikerül.

És ez nem csak a Miu Miu esetében van így (én nem utálom ezt a márkát, a 201 f/w kollekció szerintem nagyon stílusos lett, imádtam azokat a lila és narancssárga ruhákat, azokkal az aranyos kis retro cipőkkel ötvözve), de emberek, ki akar egy hattyút hordani a tavasszal a mellén? Inkább kiírom magamra, hogy "Hit me, I don't care!" (üss meg, nem érdekel), vagy valami ehhez hasonló, enyhén provokatív feliratot, mintsem egy ilyen nonfiguratív virággal, vagy ilyen bájgúnárral a mellkasomon koptassam a város járdáját.

Egy szó, mint száz, 13 perc elég volt arra, hogy egy fokot lejjebb csússzon a Miu Miu az általam felállított szamárlétrán. Nem, ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy mennyire undorító, és stílustalan ez a márkát, dehogy! Szerintem most kissé eltúlozták a retro életérzést.

És mert az ember néha hibázik, és a retro egy életérzés, a retro nevében mondok Amen-t erre a kollekcióra.(is)

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása