Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.12.19. 12:40 sziporkah

chill out.

Aranyvasárnap. Nem érdemes kimozdulni, mert a, hatalmas hó van b,minden bolt tele van emberekkel. Szóval vagy tanulhatsz, olvashatsz, tornázhatsz, esetleg táncolhatsz. De egyik sem annyira jó megoldás, mint egy kis karácsony-előtt relaxálás, lazulás, szépségkúra, vagy nevezd aminek akarod.

Kellékek:illóolaj.füstölő.egy JÓ könyv. (Carole Matthews-Csokoládéimádók Diétája; Carrie Naplója stbstbstb.) egy aktuális ELLE&flair. egy szilvás-vaníliás joghurt.tea. valamilyen nyugtató zene. (igen, a heavy metal nem az) és persze mérhetetlen mennyiségű divat. meg testápoló szer. persze.

Így csináld!:(jogosan merül fel a kérdés, mit osztogatok itt hülyébbnél hülyébb tippeket, de egyszerűen ezt muszáj!) Kenj fel arcmaszkot, és még az szárad olvass. Hallgass zenét, fesd ki a körmeid, azaz szánj időt magadra és a testedra. Na meg így karácsony előtt a lelkedre is, ez természetes. Aztán mikor végeztél kucorodj be egy fotelba, és olvass éjszakába nyúlóan. Komótosan feküdj le, és tedd azt, amit akarsz. Mert hidd el, ha halogatod csak azt veszed észre, véget ért az életed. 

Szólj hozzá!

2010.12.18. 18:06 sziporkah

Sci-fi, ugg és néhány szokatlan megoldás

Még kinn a hó lassan ellepi a legmagasabb fűszálakat is, addig szépen lassan aranyvasárnapoz érkezünk. (ami ugyan kicsit fáj, mivel tudom, milyen gyorsan telik az idő, de örülök is, mert szeretem a karácsonyt. persze.) Ilyenkor egyébként a divat tájékán már a 2011-es kollekciók kerülnek napvilágra, mindenhol róluk hall az ember. De istenem, még tél van, és SOKRA megyek a nyári divattal, ha Magyarország a valódi mérsékelt övben van, és kéremszépen télen fagypont alatt szambázgat a hőmérő szála. (ami felettébb lelombozó tud ám lenni) Úgyhogy ma jól leszólom az ugg-ot, ami az ausztrál lányok viseleti cikkjeként hódította meg az amerikai celebek, majd a magyar emberek szívét is. (nos, az enyébe nem sikerült beletaposni ennek a hatalmas, nem is tudom milyen -velúr??- barnás, ormótlan micsodának.) Aztán megemlékezem a sci-fi csodájáról, és arról mennyit nyújt nekünk, és igen, lessünk el ezekből az abszurd filmekből néhány tippet. (mármint öltözködés terén.) 

Tron Legacy

Eleget láttam  olajozatlan robotokat és "dartvédert", úgyhogy meg tudom állapítani, ők a XXI. század egyik stíluskirályai. (Lagerfelden és persze Anne Hathaway-en kívül) Mielőtt kidobod az összes bakancsod és kabátod, majd lecseréled őket űrjáró cipőkre és lézerkardokra, annyit szeretnék ezzel kapcsolatban mondani, hogy:1. Ne vedd túl komolyan. A divatot NEM lehet komolyan venni, mert akkor erőltetett lesz. Hallgass a szívedre és néhány divatmagazinra, meg persze pár stílustanácsra és öltözz úgy, ahogy te érzel.(mármint amilyen embernek érzed magad.)2. A sci-fi egy képzeletbeli cucc, úgyhogy sose menj ki az utcára Leia (ő volt??) hercegnőre hajazó virgácsokkal a fejeden, mert kinevetnek. Fejlesztd tovább! (hiszen minden rajtad áll, vagy bukik. a személyi megjelenésed is) Alakítsd át a haját, és egetlökdöső félelmetességek heléyett tűzd a hajad két kis kontyba a fejtetőn, vagy ahogy most mindenki hordja, urbánus és retro keverékeként, az úgynevezett "high-hair"változatot, amit a Louis Vuitton és Miu Miu kifutóin láthattunk. Elég sci-fi, és ráadásul plusz 10 centit magasít a viselőjén. A lates eleve ezen fantasy filmek alapkelléke. Lagerfeld már két éve árjött arra, hogy megéri abba az anyagba befektetni. (úgyhogy már hatvanszor elmondtam latexlatexlatexlatex, de csak módjával, hogy elkerüld a go go táncos effektust. ) És persze nem akarok ezer évig erről a témáról dumálni, DE a sci-fi lényege a futurisztikus elemek ötvözése az aktualitásokkal, úgyhogy jöhet még egy tubus csillámpor és alapozó, meg persze extrém hatású sminkek, mint pl.:a kék vagy fekete rúzs, az ezüst szemhéjpúder, és a steril ruhák. Apropó sterilitás. A fantasy-ban a letisztult, de NAGYON steril tereken a hangsúly. Úgyhogy az "űrhajós" ruha ötvözete pamuttal, ami kicsit olyan, mint egy kényszerzubbony, de mégsem az, csillog, futurisztikus és kicsit NAGYON extrém, nos azzal nem csak újító, de ráadásul vérbeli sci-fi rajongó is lehetsz. (egyet felejts el: az Adam Lambert féle gusztustalan holdjáró-cipőt, mert az melegbárok fájdalmasan nevetséges kelléke, és nem egy fashioniszta kiegészítője.) És ha jobban belegondoltok McQueen hírhedt (híres??) Atlantisz bemutatója is 100% sci-fi volt. (úgyhogy kérlek 1 percig emlékezz meg a science fiction csodáiról.)Beau Garrett Tron

 

Michael Sheen Tron

 

Michael Sheen Tron

 Ugg.Ismerős? Neked is van? (akkor gyorsan dobd ki, taposd el, gyújtsd fel, szaggasd szét, firkáld össze) Félelmetes, hogy mennyira otromba. Kényelmes, és egyfajta státuszszimbólum, de egyszerűen OT-ROM-BA. Dagítja a lábat, átázik és egyszerűen egyfajta stíluskategóriába sem sorolható.(nem, még a country-ba sem....) Úgyhogy most tessék és gyönyörködjetek az én Ugg-Összeállításomban.Egyébként ugg helyett hordj csizmát vagy bakancsot. (kötött, norvég-mintás pulóverrel és nagyon szűkszárú farmerrel, azaz jeginggsel. és persze aviátor-dzsekivel, vagy military kabáttal. és usánkával. yeah)

Szólj hozzá!

2010.12.17. 17:06 sziporkah

pénteki hangulat

Nem más, mint egy jó kis electro pop-os lazulás, amivel a hétvége jó irányban fog folyni. Egyébként ma Megasztár finálé, emberek, ne azt nézzétek, hanem divatblogokat olvassatok. Egyébként ezen a télen a kötöttből sosem elég, és ezek a retro, kicsit használtnak kinéző, színes pulcsik pedig annyira imádnivalóak. Oversize és kötött. Tökéletes párosítás. Hordjátok szokatlan nadrágokkal és bakanccsal. A bakancs a világ egyik legeslegjobb cipője, ezt jobb, ha tudod.

fff

Szólj hozzá!

2010.12.16. 12:00 sziporkah

külvárosi luxus, avagy divat kontrasztokkal

Koszlott kőfalak, mocskos járdák.Rozoga lakókocsik, kókadozó petúniák. Kidőlt fehér léckerítés. Luxus kiegészítők, arany Prada szegélyes táska. Éles kontraszt, szembetűnő ellentét...suburbiasuburbiasuburbiasuburbia

Szólj hozzá!

2010.12.15. 12:24 sziporkah

*csor-gasd-a-nyá-lad*

Reggel van. Te fölébredsz, és nagyon sóhajtasz, mikor meglátod megint hatalmas a latyak, és a hőmérő a nulla alatt szambázik már mióta. Egyszóval dermesztő a hideg, és még egy szempillakesztyű is rádférne, hogy ne egy jégkockaként ess be célhelyedre. (iskola, munkahely, kávézó) Azt sem tudod ebben az időjárásban mit vehetnél fel. Unottan a szekrényed elé állsz és óvatosan, egy amolyan támadástól félve kinyitod a szekrényajtód. Jobb esetben a ruhák garmada nem a fejedre fog zuhanni, hanem csak a földre. Ha egy csodálatos pillanatodban elkap a hév, na meg az ihlet kikapkodsz pár holmit és ledobod a földre. "Na, ebben talán túlélem a mai halálos tusámat." Mire a felöltözéshez érsz elködösül a tekinteted és rájössz arra mégsem ezek a ruhák azok, amiket kerestél...

Ilyenkor elszaladhatsz egy boltba, ha a pénztárcád tartalma nem egyenlő egy zsepivel. Nem. Oké? Mehetsz. Viszont, ha épp nem vet fel a jólét, meg persze ha fel is vet, de unod a magyar boltok (meg a Magyaroroszágon lévő plázás-boltok!!) kínálatát, akkor mit csinálsz? Semmit. Nalátod! 

Kapcsold be a számítógéped. Igen, úgy, írd be a jelszavad, igen, közben ragadd meg az egered, és bámuld üveges tekintettel a monitort. Jólesz, igen, úgy valahogy! Aztán klikkelj két gyorsat a mozilla firefix logóra. (igen, ajánlott böngésző) Újabb feszült csend, körömrágás, míg nagy-nehezen betölt a böngésző. Ujjakat elő, írd be ezt: www.shopnastygal.com Igen. Mire ez betölt talán lerágtad az összes körmöd, és egy tápláló vacsorán is túlvagy, de megéri. Aztán Lookbook. Meg Shopvintage. Esetleg Shopnew. Igen. Kosárba. Adatok. (csak óvatosan.) Végül egy jólirányzott OK. Majd a várakozás időszaka. És ha megkapod a ruhákat, nos elkerülheted a magyar kínálat unalmas és fenyegető veszélyeit. És boldogan tangózhatsz új télikabátodban. Ami biztos, hogy nem jön veled szemben az utcán.

(a lenti képek a NastyGal kínálatából valók)

 

 

 

 

http://www.shopnastygal.com/product_images/x/748/1010260026__70172_zoom.JPGhttp://www.shopnastygal.com/product_images/v/543/1010260086__20145_zoom.JPG

http://www.shopnastygal.com/product_images/t/881/1009160111__02044_zoom.JPGhttp://www.shopnastygal.com/product_images/k/022/111110607__11620_zoom.JPGhttp://www.shopnastygal.com/product_images/n/270/1009220027__36561_zoom.JPG

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása