Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.12.26. 12:28 sziporkah

Sasha Pivovarova érzi a divatot

Ha az ember lánya (fia) modell, nos akkor szinte a nap huszonnégy órájában a divat körül forog. Amit ha meg kell mondanom, én is szivesen vennék. De mégis. Modell és modell között van különbség, méghozzá nem is kicsit. (és itt nem a hajszín, az arcforma, a BMI szám alapján való eltérésre gondolok) Hanem arra, hogy melyik modell hogyan viszonyul a divathoz a hétköznapokon. Van, aki a szokásos modell-egyenruhát, az oversize felsőt és skinny jenans-t hordja. De persze ha az ember a divat világába bejáratos önkénytelenül is megszereti azt. Így van ezzel Sasha Pivovarova a kedvenc modellem, a művészi szőke, aki amellett, hogy modellkedik remekül fest. Ja, és persze remek a stílusérzéke...

Szólj hozzá!

2010.12.25. 12:00 sziporkah

Best of 2010... by models.com

Körülbelül én is így válogattam volna össze a képeket, habár én még meg-meg toldogatnám. De semmi baj, vizuálisan gyönyörködtető, és így karácsonykor semmi sem hiányzik jobban, mint pár bestof kép.

Szólj hozzá! · 1 trackback

2010.12.24. 12:43 sziporkah

extrudált Karácsonyt mindenkinek!

Még mielőtt valaki megkérdőjelezné agyi-kapacitásom nagyságát, kijelentem, tudom, mit jelent az extrudált szó. Ez persze nem azt akarja jelenti, hogy a puffasztott kifejezéssel akarok dobálózni, ami szinte nem is illik az adott szövegkörnyezethez,egyébként is, meg kell mondanom, hogy a Karácsonyt már az előző posztomban kifejtettem. Ma, ma sok a dolgom. Mármint emberek, ma mindenkinek sok a dolga. Persze nem sütők-főzök, mert nem én vagyok a szakács. Nem akarok ajándékot csomagolni, mert az megtettem.Ma csak hátra akarok dőlni, pihenni, olvasni a szeretteimmel lenni. Azokkal az emberekkel, akik fontosak nekem. Nem az számít, hogy több tízezer forint értékben kapj ajándékot, és azt se tudd, melyik hatalmas.  dobozt csomagold ki előbb.


Aztán. Mit viselj egy tipikus karácsonyi vacsorán?(még ha én nem is járok ilyenekre, valaki szokott, és azt is illik a legfashionisztábban megoldani. camel-színekkel, egyszerű kiegészítőkkel, letisztultsággal. huh, az ember nem is tudja mennyit ki lehet hozni egy karácsonyi vacsorás-megjelenésből.

Ebben a szettben a csodás az, hogy fájdalmasan vinatge. A szabás letisztult, mint az 50-es, 60-as években, a cipő a klasszikus Chanel orrot idézi, a dokor-táska igazán elegáns ebben a szezonban, és ehhez az egyáltalán nem nyitott ruhához fülbevalót érdemes választani. Egy egyszerű, ám imponáns feketét. Imádnivaló.

Árlista:

Vintage ruha 298.790 HUF (Marc Jacobs)

Magassarkú 23.170 HUF (Reverie)

Duffie-bag 379.350 HUF (Chloé)
Fekete ónix-fülbevaló 36.680 HUF (Max and Chloe)

 

 

 

xmas outfit


Egyébként a mai poszt egy eléggé összetett dolog. Először is itt vannak a csodás képim, amik egyfajta ""ajándékok"" Nektek. Ugyanis immárom lassan egy éve létezik ez a békés kis blog, a sejjribizli.blog.hu. Azóta 17.000 néztétek meg. Plusz az eléggé fiatal sejjribizli.blog.hu facebook site-nak is 44 lájkolója van. (csak, hogy örülj.meg, hogy én is örüljek).





Aztán. Muszáj írnom (habár ezt minden második magyar divatblogger megtette) a Kepp (több fiatal, és magyar tehetségből álló formáció, akik igyekeznek divatossá tenni azt, aki az ő terméküket viseli) most megjelent ruháiról és kiegészítőiről. Nos, ezeket a kissé natúr hangulatok ihlették. A jégcsap-sarkú cipők, a természetes anyagokat magukba foglaló karperecek, a gyengéd textilekből készült ruhák, és a camel színek. Az újítő környezet, technikák és megoldások, nos ezek mind-mind egyedivé teszik a Kepp-et. Keresd fel az oladlukat, vagy látogass el a Kepp showroom-ba. (megéri.)

Szólj hozzá!

2010.12.23. 12:44 sziporkah

karácsonyi kívánságlista.

 Szóval emberek, holnap Karácsony. Persze szerintem túl nagy felhajtást csinálunk abból a szedett-vedett három napból, aminek a szeretetről és a hitről kellene szólnia, ehelyett a globalizáció szegény ünnepet is beszippantotta és okádja magából a "karácsony-androidokat", amik éles kardjaikkal megcsonkítják a Hitet és a Reményt. Így ők csatátvesztve álldogálnak majd szélen, és csak néhányan állnak majd meg e két magányos stopposnak.

És aztán ha megfordítjuk fejünket a Pénz és Ajándékok hatalmas ünnepi karneválja zsibong a fülünkbe. Csábító Csomgaolások kán-kánoznak és meglepődött Celofánok állnak katonásan. Mr.Karácsonyfa büszkén illegeti magát, csak sajnos azt nem tudja, hogy pár hét múlva ő is a globalizációs-szemetek hatalmas kupacában fogja meglátni a napot. (és akkor már kiálthat a Hit és Remény után. nem fogják hallani, mert Karácsonyfa urat is elvakította Mrs.Globalizáció gyöngyfehér fogsora.) Mrs. Globalizáció persze nem egyedülálló, Mr.Gazdaság hatalmas sörhasa reng mellette, ahogy ketten kéjesen figyelik a trónjuk alatt ugrándozó Embereket, akik idegesen szaladgálnak fel-alá a boltokban a Nagy Nap előtt pár órával, és vásárolnak. A stressz, ami belőlük (na meg a PÉNZ) szivárog mind-mind felszáll Mrs. Globalizáció és Mr. Gazdaság na meg a gyermekük Pénz lakásába.

Mi pedig ott állunk kifosztottan, de kielégületlenük, mert nem azt vártuk a karácsonytól, amit kaptunk. Mit kaptunk? Pár jelképes ajádnékot, hazug öleléseket és illemből végrehajtott puszikat. Mit vártunk? Egy meleg ünnepet. Egy olyat, amelyre jó visszagondolni, ami egyszerűen megtölti a bensőnket és élvezettel repít egy másik helyre. Amely talán nyugodtabb, és persze ott pislákol egy dolog:a Remény. Persze Hit és Remény magányosan álldogál az ünnep alatt, várják hátha valaki felfedezi őket. Szeretet úr még csak-csak elő kerül, de szegény már ő sincs olyan nagy becsben, mint régen. És ezt fáj hallani. Fáj, hogy minekt is ennyire magába szippantott a kissé materialista közeg, a globalizált társadalom, amely mindig a tárgyat helyezi előbbre. Elég rosszul...

Na mindegy, egyébként pedig itt van egy kis lista. Persze az első pont az nem más, mint a KARÁCSONY valódi üzenetének felfedezése.

1.Meghitt Karácsony. Valódi Üzenet felfedezése. Hit és Remény na meg Szeretet.

2.Egy békés családi vacsora. (hal nélkül)

A Russh legújabb száma.

4.Norvég-mintás pulcsi.

5.Usánka.

6.Fotósorozat a Vogue-ban.

7.LV charm.


Szólj hozzá!

2010.12.22. 12:45 sziporkah

"ne a táska igazodjon hozzád. te igazodj a táskához."

Óh, Mrs. Moss. Sosem rajongtam érted, nem istenítettelek, és valamiért sosem éreztem azt, hogy olyan szeretnék lenni, mint te. Nem csodáltam kecses alkatod és mandula-szemeid, és nem vártam epekedve a Vogue legfrissebb számait, hogy csodálhassalak Téged!

Ennek ellenére Moss a maga 160 centijével, ami talán nem éppen a divat élvonalába való, nos azzal a mérettel hatalmas sikereket ért el. Hisz már lassan 20 éve a "csúcson" ÉS itt van az új YSL illat, meg számtalan fotózás, és a csodás kis Rossmann-ban is sokszor láthatom vérvörös ajkait csábosan nyalogatni a sminkes pultok fölött.

Ezenkívül...

Találtam egy remek kis fotósorozatot a retro jegyében. (milyen meglepő!) A hangsúly a táskákon van, a ruha szinte eltörpül mögötte. Hisz mit látunk? A SZEBBNÉL SZEBB borítéktáskákat, az oversize bag-eket, meg a jó öreg oldal-"függőket". És ezt még Kate Moss-sal megspékelni, na meg egy kis változatosságot belevíve színekkel feldobni, nos az maga a tökély.(lenne, ha nem Moss lenne. habár akkor lehet, hogy nem lenne ilyen varázsa a képeknek, és én sem "zengenék" most ódákat erről a pár képről.)

Mindegy. A tanulság: ne a táskát válaszd a ruháidhoz, mert az snassz. Te oltözz a Táskádhoz! Igen, ez lesz az elkövetkezendő pár év mottója, ami ha az ember jól értelmezi talán stílusokat változhtathat meg.

És még egy újdonság: nem tudom mi ihletett meg,( homlokon csókolt talán Kate Moss), de egyszerűen muszáj polyvore összeállításokat csinálnom ezen képek jegyében.

Mert ez szinte örökérvényű száálóigévé fog avanzsálni.

1.kép:egy hatalmas, szegecses, glam-rockos táska. Fekete, így ez a szín dominál az outfitben is. A csipke ellensúlyozza a bőr-sort keménységét, így a rocker feeling elegánsan vegyül a nőiességet sugalló csipkéből. Ez a szett fekete nejlonharisnyával tökéletes, ami persze csak magassarkút bír el. (és az pedig nem más legyen, mint egy bakancs, egy magassarkú bakancs.)

2.kép:örök klasszikus, a kissé puritán, ám sikkes camel színek jegyében összeállított szett. A domináló a földtúnusokkal "megáldott" laptáska, amihez imádnivaló egy szövetnadrág, főleg ha az egyedi, és kissé szokatlan. Az ilyen összeállítások az aviátor-dzsekit bírják el a legjobban, na meg persze egy szokatlan, fatalpú cipőt, ami egyedivé varázsolja a szettet.

3.kép:fur!!Ha a Peta.com szorgos látogatója vagy, akkor ne ezt az összeállítást válaszd. (mármint ne a valódi-szőrme verziót. egyébként is most a műszőrme a "divatos."márcsak a petások miatt is) Itt van az örökérvényű Chanel táska, a klasszikus kicsi, vállra akasztható, arany CC-vel. Státusszimbólum. Ehhez a modern nő védjegyét a műszörmét válaszd, de csakis mellény formájában, ami alól elég fekete látszódik ki a letisztult felsőből. Ezt egy egyszerű, fekete nadrággal lehet a legjobban párosítani, ugyanis a mellény mindent visz. Végül egy fatalpú bakancs, ami szokatlan megoldás, de hidd el, megéri!

Szóval:"Ne a táska igazodjon hozzád. Te igazodj a táskához!"b3

 

 

b2b

Kate Moss by Alasdair McLellan kate moss4Kate Moss by Alasdair McLellan kate moss6Kate Moss by Alasdair McLellan kate moss5Kate Moss by Alasdair McLellan kate moss3

Kate Moss by Alasdair McLellan kate moss1

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása