Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.02.27. 14:17 sziporkah

Csíkok. Kicsit sem unalmas.

Igen. És ezt nem merő iróniából írtam, hanem tényleg. A csíkok nem unalmasak. Tavaly nyáron a tengerész stílus hódított. Idén már Sonia Rykie is tervezett csíkos cuccokat. Ja, és igen. Idén nyáron is hódít a csíkos.

Hm. Most egy csomó ember felsóhajt, hogy kössz, te hülye minek vegyek fel csíkos (ráadásul vízszintes csíkos) ruhát, mikor így sem vagyok valami kisujjamnyi barbi görl. Szóval, most ünnepélyes keretek között szeretnék valamit tisztázni: nem minden csíkos hizlal. Vagyis nem szélesít optikailag. Vagyis nem annyira. Érthetően: egy jól megválasztott vízszinte csíkos nem minden esetben hizlal. Az igaz, hogy egy fekete-fehér a vékonyaknak jobban áll, de egy színes, és közepes méretű csíkokkal ellátott 3/4-es ujjú, bő felső nem szélesít, ráadásulnagyon szépen is mutat minden alakon. (na, jó ha 3 mázsa vagy, vegyél minél több fekete ruhát) De azért Magyarország lakosságának csak 70% túlsúlyos, ami az USA beli arányokhoz képest semmi. (85%) De azért ők jóval többen is vannak. Ha már megvitattuk a lakosság túlsúlya arányát, akkor essen pár szó arról, idén milyen csíkos hódít. A jó öreg matrózos fekete-fehér; kék-fehér; piros-fehér sosem megy ki a divatból. De istenem, legyünk egy kicsit kreatívabbak. (igen, pár tengerészes cucc nem hiányozhat a ruhatárból, de ha már csak azzal van tele, valami hiba van az ízléssel). Például egy neon színekkel felturbózott top nagyon menő, egy fekete minivel, vagy a tunikád is lehet szürke-fekete csíkos. De újabban vannak olyan csíkok is, amik tónusban térnek el.(pl.:a nyakkivágásnál még mélykék a ruhád, de a csíkok egyre világosodnak, és a blúz alja már égszínkék.). És persze ha már csíkos a cucc, de félj az anyaggal trükközni. A Sonia Rykie kollekcióban a fő vonal a kötött blúzokon alapszik. Szóval egy csíkos pulcsi, vagy egy köttö tunika menő, és mivel még nincsen +40 fok, így bátran hordhatod is egy ballonkabáttal, és egy leggingsel. Ne csak egy kis pamutpólóig terjedjen a fantáziád. (mert az mekkora unalmas már.....)hanem például egy csíkos harisnya is sokat dob az outfit-en, vagy egy csíkos kendő (igen a kendő is kúúl) és persze az örök kedvencem, az oversize pólók, enyhe denevérujj beütéssel. És persze mindez csíkosan. Áhh. Na, igen. a csíkos cuccok tárháza végtelen. Szóóval...Csíkosra fel!

 

Szólj hozzá!

2010.02.26. 15:23 sziporkah

Usánka imádat

Avagy ballonkabátban és usánkában a téren.

(Русский Стиль)

 Hát igen. Nekünk is megvan a jó öreg csipke, meg matyóhímzés, meg a párta, meg a kendő, és a gumicsizma. De lát valaki olyan embert az utcán, aki hagyományőrző, kis hímzett szoknyában sündörög a Váci utcán? Nem. De egyre több emberen látok usánkát (hát igen. ha betérsz egy C&A-ba rögvest beleütközöl minimum nyolc cuki, kék usánkába), és a military stílusban is van valami oroszos. Szóval igen. Itt van egy kis orosz montázs, hogy ha valaki eléggé elvetemedett, követhesse a russian sztájlt.

Usánka. Alapdarab. Mindegy, hogy hímzett, kék vagy fekete, vagy egyszerű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

igen. a jó öreg ballon és trencskó keveréke, oroszul пальто .és a sapka. imádom. személy szerint jobban tetszik, mint az usánka, és az usánka már kedz kissé lejárt lemezzé válni. ezzel sokkal egyedibb, és trendibb leszel. (sőt! ingyen is beszerezheted ezt a sapit. én találtam a nagyim szekrényében, mert a hatvanas években divatos volt. szóval csak egy kis kutatómunka kell) 

és még Coco Chanelt is inspirálta Oroszország. A jó öreg szőrmebetétes csizma, és kézmelegítő. Ja, és persze szőrszőrszőrszőrszőr mindenhol, és mindenen. Ez jellemzi az orosz stílust. 

 

 

Szólj hozzá!

2010.02.25. 12:16 sziporkah

Öltözz úgy, mint Mischa Barton!

 Mischa stílusos. Nem látni róla sok paparazzi képet, amin kopott melegítőben, kinyúlt kabátban, izzadtan szaladgál. Mindig ad a megjelenésére. Hogyan öltözzünk úgy mint Mischa? Egyszerű.

Ezen a képe Mischa egy lila rakott szoknyában, hozzá illő lila kabátkában, és fehér platformban feszít. Nos, így öltözni nem lehetetlen, sőt kötelező is! Először is. Egy lila rakott szoknyát bárhonnan be lehet szerezni. Mischa vékony, így megteheti azt, hogy ingjét és kabátkáját a szoknya derekába tűri. Így a szoknyán van a hangsúly. Hogy még feltűnőbb legyen a szoknya, egy vékony, barna, és letisztult övvel vonja oda az ember figyelmét. Mischa jobb oldalán láthatunk egy válltáskát is, ami szintén nem óriási hobó, hanem egy egyszerű, ám mégis tök praktikus táska. Majd végül Mischa lábán egy fehér platform virít,amin kis rojtos virág díszeleg. 2010-ben igazán divatos a rojt, és a masnin és virágos platform.

Második képen Mischa egy lilás(szerintem Mishca igazi lila fan) harisnyában, szintén fehér platformban virít. Kabátként egy szőrme (ne tudom, hogy valódi-e, de ha valódi, akkor van miért félni a petától) van rajta, ami ruhaként is funkcionál, mivel a Mischán lévő kis virágos, kissé hippi stílusú ruhácskáról szinte teljesen elvonja a figyelmet. De ha nem lenne rajta a kabát, akkor is ultradivatos lenne, mert egy vékony, de szines harsinya 2010-ben ugyan olyan menő, mint a leggings!  És igen. Állatminta. Tavaly az ocelot minta volt a favorit, de idén már egyre több állatminta hódít. Ne félj kígyóbőr mintás, vagy zebracsíkos ruhákat hordani, ugyanis aki mer, az nyer. Mischa is igazán jól néz ki ebben a kissé tigrismintás kabátban. Ha nem csak a ruháját, hanem a kiegészítőit nézzük, láthatjuk, hogy Mishca igazi bizsu fan.Mindig van rajta valamilyen, a ruhájához illő bizsu, amit nem visz túlzásban. A fenti képen egy ezüst karkötőt csatolt fel.Idén, 2010-ben is divat a bizsu. Fülbevaló:minál nagyobb, annál jobb! De ha már viselsz egy hatalmas fülbevalót akkor esetlge egy táskát és övet viselj mellé csak. Ha úgy nézel majd ki, mint egy karácsonyfa, inkább nézel ki egy utcalánynak, mint divatos nőnek. Ugyanez érvényes a gyűrűknél is: a méret a lényeg. A nyaklánc lehet egyszerre nagyon sok, és feltűnű, de itt sem szabad karácsonyfásan kinézned! Na, igen. Visszatérve az állatmintához. Mischa is valami újat mutat, és kissé másabb mintájú a kabátja, mint ami tavaly volt a trend. És így teremt divatot. Merj új állatmintákat hordani! De vigyázz, egyszerre csak egy állatos cucc legyen rajtad. Zebrcsíkosat össze ne merj pároztatni egy párducmintával. És ha már zebracsíkosat hordasz, akkor más mintát se vegyél fel. (ez alatt értem a virágmintát, a pöttyöket, csikokat, kockákat, batikolást, stb). Egy állatmintás cucc egy egyszínű darabbal igazán trendi. Szóval öltözz úgy mint Mischa Barton, és sok bókot fogsz besöpörni! 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.02.25. 11:46 sziporkah

Topdesigner-Graeme Black

 Igen, mindenki ismeri a Pradat; Guccit; Chanelt; Armanit és az ilyen nagy, és világuralomra törő márkákat. De vajon ismeri valaki Graeme Black-et? Nem hinném. Őrült, és törtető fashioniszták esetleg. De az is ritka.

Szóval.Graeme Black nagyon sok divbatháznak dolgozott. Dolgozott Giorgio Armaninak; John Gallianonak és ilyen neves divatházaknak. Igaz, nem kollekciókat tervezett, hanem divatasszisztensként dolgozott náluk. Angliában végezte az egyetemet (Edinburg University), és Londonba költözött,hogy  John Gallianónál és Zandra Rhodesnál segédkezzen. Majd Olaszországba vándorolt, és a Giorgio Armaninál dolgozott. És ezek után egyre jobban érdekelte a saját divatkollekció megálmodása. Aztán a Salvatore Ferragamo-nál kezdett ruhákat tervezni, de végül saját márka megalapítása mellett döntött, és ezt be is mutatta Milánóban, egy divathét keretében. Azóta él, és tervez a saját divatmárkájának, a Graeme Black-nek.

Ruhái nagyon tetszenek. A 2010-es kolekció főbb színei a púder színtől egészen a feketéig elmennek. Karamell, világoskék, púderrózsaszín, bézs, vörös, fekete, szürke. Főbb vonala az egésznek a női láb "megmutatása". Így sok minit, és még több szoknyát találhatunk.(Egészen a minitől a boka alatt érőig). Graeme a szoknyák mellé csinos laptáskákat is tervezett, ami idén sem ment ki a divatból! Szóval hordj bátran minit, ahogy Graeme Black is mutatja!

                                                                                                                    

Szólj hozzá!

2010.02.24. 20:19 sziporkah

Blézer-bazár

 Kismillió cikk jelent már meg a blézerekről. Ha egyikből sem kaptál kielégítő választ arra, hogy milyen blézert hordj mivel, akkor itt az idő, hogy most kielégítsd vágyaid ezzel kapcsolatosan...

A blézer rendkívül univerzális, és hasznosítható darab! Ugyanis...Horhatod maxiruhával, így eleganciát kölcsönöz megjelenésdenek. Hordhatod leggings-el, sőt sortal, és répagatyával is. Miniszoknyával, azaz mindennel tudod hordani. Azaz blézert mindenki tud felvenni, de megfelelően hordani már nem midenki. Hogyan lehet egyedi a blézered? Mi ezt is megmutatjuk neked!

Kitűzők minden mennyiségben! Térj be egy Bijou Bridegtt-be, vagy akár egy nagyobb boltba (H&M, stb) és mindehol belebotlasz kitűzőkbe! Milyen kitűző illik a blézerehez? Nos, ha már blézert veszel, vegyék feketét, 3/4-es ujjút. Így fel tudod venni pólóhoz, vagy hosszú ujjúhoz (igaz, egy kicsit fel kell majd hajtanod az ujját.) Ha beszereztél egy fekete blézert (5 ezer Ft-alatt is kapható) akkor ne hagyd csak úgy a szekrényben lógni. Vegyél hozzá egy hatalmas virág alakú kitűzőt, vagy egy hagyományos kis feketét. Rentgeteget dob a megjelenéseden, és igazi fashioniszta leszel.  Egy blézert télen-nyáron tudzs hordani, anélkül, hogy valaki azt mondaná, hogy nyáron téli cuccot hordasz, Vagy fordítva. Blézerből érdemes színeset is venni, de ez már azért nem olyan praktikus, mert nem tudod minden cuccoddal hordani.

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása