Linkblog

about the sejjribizli

Furcsa dolog a divatvilág. Most komolyan, ki akar valami viselhetetlen szőrmekucsmát hordani a télen? Senki.(vagy csak a nagyon elvetemültek....)Azért vagyok, hogy elmagyarázzam boldog boldogtalannak, lehetünk másképpen is stílusosak. Méghozzá elég könnyen. Amúgy Liza vagyok, élem csodásan bjuti életem, írogatom a blogom, festek, zenélgetek, és ilyesmik. elérhetőség: szusigirl@gmail.com egyébként. nagyon is szeretném, ha valami kocka lennék, de nem sikerült. szóval elnézést kérek mindenkitől, aki valami HATALMAS HTML csodát vár tőlem.

tetszik az új dizájn?

videos&design

} # .

2010.11.19. 18:48 sziporkah

szaloncukorra fel...

Rövid időn belül kiszámoltam, és rá is jöttem, jövő héten Advent első vasárnapja, aztán meg itt a karácsony, amiből ki hatalmas felhajtást csinál, ki pedig éppen csak foglalkozik vele, ezt embere válogatja...De...

Ha fashioniszta vagy, akkor muszáj megcsinálnod pár must-have Adventi szertartást, a gyertyagyújtáson, és elmélkedésen kívül.

Azaz most következzen a majdnem perfect "lista" ami megkönnyíti az életed...

Advent A-tól Z-ig...

Adventi koszorú:igen, nos feltétlenül tegyél rá pár rózsaszín szalagot, mert a világ egyik legcsodásabb dolga az az, ha a lila és rózsaszín gyertyák púderszínű szalaggal vannak körbefonva...

Betlehem:egy fashioniszta szentcsalád? eléggé abszurd. de mégis, Mária egy kicsit letisztultabb, persze korhű, és keresztény szokásoknak megfelelő ruhákban... de egy Maison Martin Margiela vagy egy YSL ihlette fátyol...belefér.

Citromos süti:szuper. tessék, recept, ha a mézeskalácsot már unod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 citrom
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • bő olaj a sütéshez
  • 10 dkg fahéjas porcukor

Elkészítés:

A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét a borhabhoz kinyomjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral.

A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásokat és egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Evőkanalanként beledolgozzuk a lisztet. Az olajat fritőzben vagy nagy edényben felforrósítjuk (kb. 180 fokra), és két, olajba mártott evőkanál segítségével kis gombócokat szaggatunk a tésztából. Az olajban kb. 3-6 perc alatt kisütjük. Egyszerre csak annyi gombócot tegyünk az olajba, hogy azok úszni tudjanak, és ne érjenek össze. A gombócokat konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megforgatjuk fahéjas porcukorban. Borhabbal kínáljuk.

Díszdoboz:az unalmas ajándékszatyor és csomagolópapír helyett, amelyek amúgy is jobban rongálják a környezetet haszálj díszdobozt. személyhez illőt, a natúr színek jegyében, az egyszerűség elvével.

Evés-ivás:tudom, nyugodj meg, itt az ünnepek,és igen, NE rúgd fel a diétád...oké, egy pár mézeskalács még megengedett

Fa:a karácsonyfa legyen műfenyő, mert 2010 a ÖKO-ság éve volt. több évig is használható, és szegény fát nem kell majd Vízkeresztkor megsárgultan az utcára dobni...

Gömbök:ha már fa, akkor legyen szó a díszítésről is. azaz. az egész fa pompázzon aranyban,persze mértékkel.(csodásan fest, elhihetitek)

Hitchcock:szentestén a klasszikus Grincs mellett a Madarakat is nézd meg...kreatívabb, mint a popcornos-romantikus film nézés.

Idill:gyertyák, karácsonyi fények, fahéj illat, hóesés, egy csodás CD, finom süti, karácsonyfa...igen, gondoskodj mindenről, kivéve a hóesésről, mert Isten nem vagy, és nem is lehesz, felhővé pedig nem tudsz asszimilálódani...

Jegeskávé:must have drink, ha élhetek ezzel a kifejezéssel. minden korszakban szuper inni, és nem hizalal annyira. a forrócsoki ideje lejárt...

Karácsonyi-ajándékok:rendelhetsz az AVON-ból, az is egy jó megoldás, vagy ruhák, azok mindig jók, ha ismered az illető méretét, stb...de a legjobb valami kreatív és hasznos, nekem elhihetitek...(nőknek sminkecset-készlet, vagy parfüm, esetleg divatőrült barátodnak egy olasz flairt, vagy egy Vogue előfizetés, férfiaknak pedig a jól bevált ruha-utalvány...)

Lanvin for H&M:igen, erről még egy külön postban fogok beszélni, de annyira jó lett a kollekció, egy nő nem tud ennek ellenállni.

Mézeskalács:örök klasszikus, persze nem valami ligh, szóval mértékkel, tavaly lehetett kapni mézeskalácsos joghurtot, persze mint minden jót, ezt is megszüntették, szóval a fahéj+mézeskalácspor+natúr joghurt egy jól bevált recept...

Nadrágkosztum á la Chanel:azaz egy jól megválasztott tweedkosztümben az ünnepek alatt is ragyogni fogsz....(oké, ha nem a tipikus business woman vagy, akkor egy csodás kis-fekete-koktélruha a legstílusosabb választás...)

Olvasás:az ünnepek alatt olvass el egy regényt. remek időtöltés, és majdnem olyan, mint egy jó wellness kezelés...csak olcsóbb...

Philosophy:egy ilyen márkájú termékhez nehéz hozzájutni (online úton megoldható), de annál jobb, és minőségibb.

Q:?queen? hallgasd őket!

Répatorta:újabb variáció egy kellemes ünnepi desszertre.

Szaloncukor:az édesség-divat szerint idén az epres és kávés lesz a befutó...de a klasszikus zselés is jöhet...

Tél:nos igen, azthiszem erről már eleget tudsz...viszont érdemes megfigyelni az embereket télen. kicsit visszahúzódóbbak.

Újság:nos igen, Flair, Elle, Vogue és Dazed&Confused. Ja, meg W, és The Room. a legjobb karácsonyi időtöltés.

Vanília:unod a hideget? vaníliás tej. most is mondom, a forró csoki ideje lejárt.

Zokni:igen, tedd ki a zoknid, lehetőleg norvég mintásat, és ha más nem, akkor lepd meg saját magad valamivel. (mondjuk egy Lanvin for H&M ruhával...)

Photobucket

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sejjribizli.blog.hu/api/trackback/id/tr702459860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása